Суперколите са печатница за пари

Суперколите са печатница за пари - картинка 1

Шест актуални модела, които могат да ви донесат огромна възвръщаемост

При обикновените автомобили втора ръка цената пада с всяка изминала година. Това обаче не се отнася за суперколите, при които нещата се развиват в обратна посока - повечето от тях поскъпват с течение на времето. Ето няколко примера за това как могат да се изкарат много пари с покупката и съответно препопроджбата на такава машина.

Porsche 911 R


Как да продадеш суперкола с голяма печалба

Компанията Porsche предложи R-модификацията на 911 в чест на едноименния състезателен автомобил, произведен през 1967 г. „Ерката” е най-леката пътна версия на модела, която някога е правена. Машината е изградена на базата на 911 GT3 RS и тежи едва 1370 кг. Задвижването на модела е поверено на бензинов двигател с 500 к.с., съчетан с механична скоростна кутия. Цената на този модел в Германия е 189 544 евро (около 196 557 долара).

Как да продадеш суперкола с голяма печалба

Американският дилър Newport Coast Exotics обаче смята, че тази цена не съответства на подобен автомобил. И затова реши да продаде едно яркожълто 911 R за 999 999 долара, тоест 5 пъти по-скъпо. При това този случай не е единичен. През декември същият дилър предложи бяло 911 R за 599 000 долара.

Chevrolet Corvette Stingray


Как да продадеш суперкола с голяма печалба

Новият Chevrolet Corvette е бърз, но не особено скъп автомобил. В САЩ цените стартират от 62 445 долара. Дори най-свирепата весия Z06 се предлага в магазина за под 100 000 долара. Това обаче съсем не означава, че за последното поколение на Corvette никой не е готов да плати огромна сума.

Как да продадеш суперкола с голяма печалба

През януари 2013 г. бизнесменът и собственик на отбора от сериите NASCAR Рик Хендрик плати за първата бройка от новата генерация на модела 1 050 000 долара. Автомобилът с VIN-номер, завършващ с цифрите 0001, бе продаден на аукцион, организиран от компанията Barrett-Jackson Scottsdale.

Acura NSX

Как да продадеш суперкола с голяма печалба

Още една съвременна суперкола, за чиято дебютна бройка бяха платени много пари – Honda/Acurа NSX. През февруари 2016 г. първият сглобен хибрид с 3 електромотора и 3,5-литров туин-турбо V6 двигател мина под чука на аукциона Barett-Jackson за сумата от 1,2 млн. долара. Доста впечатляващо за кола, която в базовата си версия се предлага за 156 000 долара.

Как да продадеш суперкола с голяма печалба

Собственик на първа Acura NSX, забележете, стана същият този Рик Хендрик, който купи и първата бройка от новото поколение на Corvette. Напълно нормално, тъй като американският бизнесмен има огромна страст към първите бройки на различни модели. В гаража му се намират и първите Corvette Z06 и BMW M5 „30 Jahre”, за които също е платил огромни суми.

Lamborgini Veneno


Как да продадеш суперкола с голяма печалба

Ексклузивната суперкола на италианския производител излезе в ограчен тираж от 3 бройки. Всяка една от тях бе оценена на 3 млн. евро, но интересното е, че като цяло Veneno не се хареса на мнозина. Изданието Edmunds, например, обяви автомобила за „най-лошото нещо, случвало се в Италия след фашизма”.

Как да продадеш суперкола с голяма печалба

Колата явно не се хареса и на своите собственици. Само година след като си купи машината, един от собствениците я обяви за продажба. Първоначално Veneno бе оценено на 7,1 млн. евро, а по-късно цената скочи на 9,98 млн. евро. Любопитното е, че обявата вече е я няма, така че вероятно някой е платил тази сума.

Ferrari LaFerrari


Как да продадеш суперкола с голяма печалба

В случая става за една наистина уникална машина. Това 500-ият екземпляр от Ferrari LaFerrari, който излезе в серия от 499 бройки. Най-скъпа обаче се оказа тази, която бе продадена на търг през декември тази година.

Как да продадеш суперкола с голяма печалба

Наддаването бе организирано от RM Sothebyʼs, като за суперхибрида бяха платени 7 млн. долара. Това е близо 5 пъти поече от оригиналната цена на колата. Цялата сума, получена от автомобилния производител, бе преведена фонд за подпомагане на пострадалите от жестокото земетресения в Италия през тази година.

Ford GT

Как да продадеш суперкола с голяма печалба

Този автомобил, струващ 400 000 долара, представлява нещо като бонус. Компанията Ford наскоро пусна първата серийна бройка от модела, като предвижда през следващите 4 години да бъдат произведени общо 1000 екземпляра. Нито един от тях обаче няма да се появи на пазара на автомобили втора ръка. Причината е, че Ford накара всички купувачи да подпишат клауза в договора си, според която нямат право да продават колата през следващите 4 години.

Снимки: Производителите/ източник: automedia.investor.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове