Свалиха надписа "Чайка, вън от Европа"

Свалиха надписа "Чайка, вън от Европа" - картинка 1

"Страхът пред съветския началник явно е огромен. Надписът "Чайка, вън от Европа!" вече е свален", написаха от "Да, България!"

Тази сутрин, активисти на “Да, България!” поставиха надпис на моста над Цариградско шосе - "Чайка, вън от Европа!". Акцията им е протест срещу посещението. Посланието бе изписано върху надлеза на София Тех Парк на Цариградско шосе, откъдето ще мине кортежът на магистрат №1 на Путин. Само час след това надписът го нямаше на булеварда, без да става ясно кой толкова бързо е премахнал. 

Преди ден от партията на Христо Иванов разпространиха позиция срещу посещението на генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка в страната ни. Според "Да, България" полуконспиративният характер на това мероприятие е опит за заобикаляне на българското обществено мнение и израз на тоталната липса на легитимност на подобно действие.

"Г-н Чайка не е обикновен представител на РФ и срещата с него не е част от регулярните и необходими двустранни отношения. Първо като министър на правосъдието и после като генерален прокурор, г-н Чайка е централно действащо лице в изграждането на авторитарния режим на Путин в Русия. Той е лицето на погазването на върховенството на правото и човешките свободи, репресията срещу медиите и опозицията, толерирането на корупцията и злоупотребата с власт и на задушаването на руската демокрация. Той е сред основните отговорни за актове на международна агресия и нарушения на международното право, държавно допустителство на политически убийства, замитане на следите на огромен брой политически и държавно организирани престъпления на Путиновия режим. Срещу г-н Чайка и неговото семейство има подозрения за корупция, чието разследване се спира от него самия.", се казва още в декларацията на "Да, България".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове