Свалиха от ефир предаването на Люба Кулезич

Свалиха от ефир предаването на Люба Кулезич - картинка 1

Илиян Василев: Налягането в тенджерата се качва и ще избухне точно когато се надяват на най-голяма тишина - европредседателството

Предаването на тв водещата Люба Кулезич "Честно казано" е свалено от ефира на телевизия Би Ай Ти. 

Според Сашо Диков, програмен директор на телевизията, договорът на Кулезич е прекратен заради неуместни и неверни коментари от нейна страна за промяна в редакционната политика на телевизията, направени в предаването на Кулезич във вторник, пише OffNews.

Новината за свалянето от ефир на тв водещата се появи първо във фейсбук.

Бившият ни посланик в Москва Илиян Василев написа късно снощи:

Това, че са свалили предаването на Люба Кулезич под натиска на "корпулентни" обстоятелства, се вписва идеално в сценария, който описвам днес в статията си, посветена на растящите авторитарни тенденции у нас и копирането на модела Путин.

Излъчват записи за да не се усети липсата - тарикатлък, нали?

Заедно с назначаването на доверени лица в ТВ Европа и в БТВ /там господин Гергов просто е призван да докаже, че той е отпред, а не Корпулентния/, пък и атаките срещу Икономедия вече издава не само системност, но и крайна арогантност и решителност да се разправят с инакомислещите и наложат диктатура у нас.

Можете да имате много против Люба Кулезич, но тя правеше ярки предавания и покриваше теми, които официалните телевизии не смееха да открехнат.

За да намалят шок ефекта, излъчват на запис стари предавания, белким хората не разберат, че ЦК е решил да бъде снето предаването и уволнена журналистката.

Моля и Да БГ и ДСБ и всички, на които е мила демокрация да вземат отношения и заклеймят това поредно посегателство върху свободата на словото.

Би Ай Ти е дискредитирана. Ако Диков остане в тази телевизия приключва уважението ми.

Разбирам, че са подкарали журналисти и за това, че са повдигнали теми около турския доклад до Интерпол за Булгартабак.

Изобщо разбирате ли, че европредседателството ще бъде смокиновия лист на пълзящата диктатура у нас?

За това днес писах - Спасете Демокрацията!?!

А хората от ГЕРБ да се огледат и ако все още е останало от тях някакво уважение към принципите на свободата на словота и демокрацията да престанат да се залъгват, че всичко това е възможно без санкцията на Главния в ГЕРБ и още по Главния в Държавата.

Нали уж бяха демократи, десни.?!

Помните ли - Решетников им даде срок дасе справят с прозападния елит у нас?

И Западът - както в стихотворението - "от свода небесен, гледа на всичко тих и невъзмутим".

И затова днес Ви качих една статия по темата.

Чакам обвинение от Главния.

Илиян Василев развива тезата си във втори статус тази сутрин: 

Странно е когато уволняват жуналисти, свалят предавания, а политиците мълчат. При това предаване, което е вероятно най-рейтинговото. Била крайна, а аз си мисля, че нормалността вече е крайност. При това я уволняват, така че да няма възможност да реагира в ефир.
Мълчи и Диков. Той предложи тази схема на чалга в БиАйТи със силиконки, сексоложки и т.н.
Другите журналисти в Би Ай Ти ще си замълчат, защото пазят своето. На това му викахме навремето "солидарност".
Всички знаят за какво иде реч - отстрелват се предпредседателски всички инакомислещи, за да можем да представим пред Европа тиха и съгласна с управлението на Тримата България.
Съгласуват списъци, овладят медиийни канали, назначават свои хора в свои банки, на свои медии. Назад към времената на Тодор Живков. 
В същност си вкарват автогол. Защото налягането в тенджерата се качва и ще избухне точно когато се надяват на най-голяма тишина - европредседателството.
Притиснатите до стената български граждани, журналисти, медии, бизнесмени, политици няма да имат никакъв друг изход освен да демонстрират пред фокусирала се върху България Европа срещу безобразията на прокуратурата, срещу диктатурата на Тримата, срещу корупцията и най-вече срещу мълчанието и съгласието на Европа с всичко това. Защото не се заблуждавайте - купуват си спокойствие с пари от ЕС.
И се подгответе да бъдете облъчени с цялата възможна анестезия - чалга ,реалити, фейк истории, миски, панегирици за Вождовете.
Емигрирайте от електронните медии - те вече са Техни. Останаха само няколко канала и предавания, но и при тях е въпрос на време. За това емигрирайте в мрежата и блокирайте троловте и фейк сайтове. Без никакво колебание.
Борисов изигра своята роля по прекрасен начин - овладя протеста в дясното пространство. Сега там има чиновници, уплашени и дезинтересирани.
Браво генерале, докторе, инженере за укрепване на Вертикала на властта.
Единственият ти проблем е, че не ти си Путин в ситуацията.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове