Световни загадки, които още не са решени /ВИДЕО/

Световни загадки, които още не са решени /ВИДЕО/ - картинка 1

Човешката история е осеяна с неразгадани загадки за древни цивилизации. Дали атлантите реално са съществували, защо е бил построен Стоунхендж - все въпроси, които са без отговор.Вижте няколко исторически загадки, които все още нямат отговор:Голямото откритиеМоже да се каже, че Гьобекли тепе е най-зн…

Човешката история е осеяна с неразгадани загадки за древни цивилизации. Дали атлантите реално са съществували, защо е бил построен Стоунхендж - все въпроси, които са без отговор.

Вижте няколко исторически загадки, които все още нямат отговор:

Голямото откритие

Може да се каже, че Гьобекли тепе е най-значимото откритие на модерната археология. Представлява изумителен храмов комплекс, разположен на 15 километра североизточно от град Шанлъурфа, в южна Турция. Възрастта му е поне на 12 000 години.


Храмовият комплекс е безспорно доказателство, че човешката цивилизация съществува от много по-отдавна отколкото сме предполагали.

В Гьобекли тепе повече от 200 каменни стълба са построени в концентрични кръгове Това прави тези антични олтари едни от най-старите, известни днес. Тези съоръжения вероятно са построени от номади, които са открили земеделието едва 5 века по-късно. Учените смятат, че Гьобекли тепе е изграден на два етапа. Най-старите структури принадлежат към ранния предкерамичен  неолитен период А, който завършил някъде около 9 000 г. пр.н.е. По-късните останки, които спадат към предкерамичен неолитен период B, са от около 8 000 г. пр.н.е. и са доста по-изкусно изработени.

Все още никой не може да отговори на въпроса как група номади могат да се съберат и да построят такъв монумент.

Античен компютър

Близо до гръцкият остров Антикитера е открит гръцки товарен кораб. В останките му е намерен механизъм, определян като аналог на компютъра. Той е направен от бронзови механизми.
Гърците го използвали, за да могат да предсказват позициите на Луната, звездите и планетите. Този механизъм е свидетелство за направата на високо функционално устройство. Остава въпросът откъде древните хора са разполагали с такава знания и умения .

Мистерията в Тунгуска

Сутринта на 30 юни 1908 година огромна огнена топка се е спуснала към Земята и е причинила експлозия в Източен Сибир. Били са заличени повече от 2000 кв. км гори. Все още не се знае какво е предизвикало този опустошителен инцидент. Няма загинали хора, тъй като този район не е бил заселен, но загинал целият животински свят. Експлозията е била близо 2000 пъти по-силна от тази в Хирошима.

Най-разпространена е теорията, че експлозията в Тунгуска е причинена от метеорит, но няма кратери или други доказателства, които да подкрепят тази теория. Възможността за въздушна експлозия също е изключена. През 1908 година е нямало такива оръжия, които да причиняват експлозии с такива размери.

Други теории гласят, че експлозията е предизвикана от извънземен обект.

Но каквато и да е причината, да се надяваме, че подобна експлозия няма да се случи отново.

 

dariknews.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове