Age limit

Светът се изправя срещу филмите за възрастни

Светът се изправя срещу филмите за възрастни - картинка 1

Титанична битка!

Сигурни сме, че дори и след 100 години, порното ще продължава да бъде основна тема за всички остарели институции, които никога няма да осъзнаят истината за този жанр. Редица учени вече се борят за доказването на истината - можете ли да се пристрастите към розовите филми. Възможно ли е да се превърнете в истински сексисти и сексуални диктатори? От зората на този жанр, различни феминистки, както и организации се борят със забраната на този жанр. Има само една подробност, този жанр в своето ядро никога не е мотивирал един мъж да се превърне в истински злодей и насилник към жената, споделят от Men.bg

Феминистът Робин Морган заявява още през 70-те години на миналия век, че порното е теорията, а изнасилването е практиката. Робин дори не осъзнава какво точно говори, след като сме изгледали достатъчно ленти, но и до днес смятаме, че изнасилването е сериозно престъпление и носи не само физически наранявания, но и емоционални. Статистката показва, че подобни лица винаги си намират майстора в затвора и това би могло да откаже всеки потенциален мераклия от подобни зловредни деяния. Превъртайки лентата напред до 2010-та година, стигаме до разкритието на "The Gurdian", където Гайл Дайнс твърди, че жанрът позволява на мъжа да третира своята партньорка като актриса в същите розови филми. През призмата на критиците, този видео феномен е поредният антихрист, отговорен за деградацията на обществото. И идва единственият важен въпрос "Опасно ли е?". 


Според Чънг Сун от университета в Ню Йорк, около 90% от сцените са с насилие. Има само една подробност, класификацията на закона добавя дори пляскането по дупето като такова. В изследване от 2013 година се доказва, че има връзка между насилието и гледането на порното. Разкритието обаче наблюдава и един интересен феномен, насилниците най-често произхождат от среда, в която агресията е всекидневие. По пътя на логиката трябва да попитаме и този въпрос "Ако един мъж по природа е насилник, тогава какво общо имат филмите?". Според сексолозите, всяко изследване се манипулира за извеждането на желаните резултати.  Респондентите винаги гледат агресивни филми, които най-често пропускат, когато избират определена лента у дома си, освен това гледат филма в зала с други хора,  лишавайки се от личната атмосфера. Проведено по този начин, изследването гарантира желаните резултати на изследователя, а не резултатите на аудиторията. 


И защо всички са срещу розовите филми? Според американската и австралийската образователна система, порното се превръща в основен източник за натрупването на информация относно човешката физиология. С други думи, всеки младеж гледа и разбира как човек се размножава с участието на Brazzers и други "образователни" продукции. Някои хора могат да получат грешната представа и това със сигурност ще рефлектира върху бъдещите им сексуални отношения, ала няма как да искаме нещо повече, след като образователната система вдига булото на човешката сексуалност в 8-ми клас, часът по биология и то само за 2 урока. В часовете по психология се демонстрира поставянето на презерватив и това е абсолютно всичко.

И какво е мнението на експертите по въпроса? Опасно ли е наистина порното? Кратката версия винаги ще бъде "Зависи.". Всичко зависи от свободния избор, който правим, от различните възбуди, емоционалното и интелектуално състояние, както и различните моменти на гледане. И въпреки тези фактори, мнозина сексолози твърдят, че различните жанрове са по-необходими от всякога. Фокусирането само върху един вид порно може да бъде равносилно на гледането само на една телевизия от наличието на 150-200. Решението на проблема може да бъде доставянето на по-добри филми или търсенето на такива. Статистиката никога не е била по-ясна - подтискането на сексуалното желание никога не дава добри резултати. 

Благодарение на липсата на информация, действащи сексолози и достатъчно медикаменти, съществуват феномени като Чикатило. А неговият проблем наистина можеше да бъде решен с малко сини хапчета. Откакто проституцията в Холандия става легална, изнасилванията падат главоломно. Откакто интернет предлага сексуалното зрителско забавление за един цял живот, хората стават по-любопитни и са готови да експериментират. Подтискането на сексуалността, наложеното неведение и дори притискането да се цензурират женски образи е завършената човешка глупост, ала тук вече се сблъскваме с един друг социален проблем. Точно тук сме длъжни да напомним, че порно книгите могат да бъдат по-опасни, след като мъж се опита да повтори всичко научено в "50 нюанса сиво". И бъди спокоен, няма да ослепееш! 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове