Свлачище затрупа три къщи

Свлачище затрупа три къщи - картинка 1
Снимка: monitor.bg

Зради проливен дъжд пропадна и път към ВЕЦ "Сестримо" в Пазарджишко. Обмислят бедствено положение

9/Огромно свлачище затрупа частично няколко къщи и прекъсна път към водноелектрическа централа в пазарджишкото село Сестримо, съобщи Нова телевизия. Заради рухналите тонове земна маса в община Белово обмислят да обявят бедствено положение.
Свлачището се активизирало, след като над селото се излял пороен дъжд. Първо пропаднал главният път, който води към ВЕЦ “Сестримо“. След това се свличат тонове пръст и скали.
Трите семейства, чиито къщи са затрупани, са се разминали на косъм от по-голяма трагедия.
През нощта токът в селото прекъснал, защото при бедствието бил повален електрически стълб и били скъсани жиците. В тъмното потърпевшите семейства били евакуирани от къщите си. Около 50-има работници от ВЕЦ „Сестримо“ остават без достъп до работните си места. Потърпевшите семейства смятат, че причина за бедствието не е само дъждът, а и липсата на изградени канавки. Тежка техника се опитва да разчисти затрупания път в селото и да осигури достъп на семействата до домовете им. Свлачището е обхванало площ от 4 декара, а местната власт няма средства, за да се справи с проблема. Затова през следващата седмица Община Белово ще иска пари от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.
/37

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове