Събранието на ДСБ: Освиркаха Зеленогорски, ръкопляскаха на Татяна Дончева и Москов не присъства

Не искам да напускам Реформаторския блок, а да го върна на мястото му, каза Радан Кънев

8/ Националното събрание на ДСБ започна точно в 11,25 ч. с химна на партията и изпълнение без съпровод наживо на химна на България, съобщава Клуб Z. И с една голяма липса - на здравния министър Петър Москов.

Днес хората на Радан Кънев трябва да решат остават ли в Блока, ако остават, при какви условия, или ще го напуснат и ще вървят към нов десен проект.

Освен това, делегатите трябва да гласуват новият устав на партията.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че не иска мандат да напусне и да разруши Реформаторския блок, а ще иска мандат, за да го върне там, където му е мястото. Кънев каза това в словото си пред националното съвещание на ДСБ.

Той поиска прошка от всички за своята самонадеяност и суета, които е проявявал, откакто е лидер на ДСБ. Кънев каза още, че не е осигурил достатъчно гаранции за рисковете, които е поел с влизането в РБ и във втория кабинет на Бойко Борисов.

Всички партии от Реформаторския блок изпратиха свои представители на конгреса.

На най-ниско ниво бе представителството на СДС - от синята партия нямаше дори депутати.

Зам.-шефът на ДБГ Найден Зеленогорски бе посрещнат изключително хладно от събранието, когато започна да чете приветствието си. Неговото слово бе дълго и на няколко пъти бе подканян да слезе от трибуната с аплодисменти. Той все пак успя да запази хладнокръвие и дори благодари за аплодисментите.

За сметка на това лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева бе сред най-видните гости.

В дълга и емоционална реч, прекъсвана много пъти от аплодисменти тя призова за обединение на левицата и десницата, за да се отнеме държавата от мутрите и мафията. Дончева каза още, че сценарият, по който това трябва да стане, трябва да повтаря 1996-1997 г., когато бе свалено правителството на Жан Виденов.

Тя каза, че разбира недоверието, натрупано през годините и внушението, че между лявото и дясното трябва да има "велика китайска стена".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове