Съпругът стресира повече жената, отколкото децата и работата

Съпругът стресира повече жената, отколкото децата и работата - картинка 1

Съгласни ли сте?

Омъжените жени често се жалват, че съпругът им създава повече главоболия от детето – чака всичко на готово, капризничи, не поема отговорност за нищо и им докарва най-голям стрес. 
Това потвърди и проучване на сайта today.com.

Проучването

То е направено с допитване до 7000 майки, които отговорят на въпроси, свързани с обичайните източници на стрес в ежедневието – разпределението на задълженията и отговорностите, животът със съпруга и с децата.

Изводите

46% от жените отговорят, че съпругът им създава много повече напрежение и стрес от децата, без това да е свързано с тормоз или изневяра. А по скалата до 10 – те оценяват това психическо напрежение с 8, 5.

Една от причините жената да е нервна, е че мъжът ѝ се държи като дете и то до късна възраст. 
„Седемгодишното си е седемгодишно, но 35-годишен мъж, който се държи като 7-годишно момченце е безобразие, защото той трябва да е отговорен за детето“, казва една от запитаните жени.

Какво да се направи

Ако съпругът ви докарва стрес, трябва да обсъдите с него този въпрос, съветват експерти. Защото високите нива на стрес, разболяват.
Всички задължения в къщи трябва да се поделят по равно – пазаруването в магазина, домакинската работа в къщи и грижите за децата.
Защото съпружеският живот е като тангото. Трябват двама – да поделят и да носят, за да върви бракът.

Източник: Новите родители

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове