Съвети за храненето на бебчо с адаптирано мляко

Съвети за храненето на бебчо с адаптирано мляко - картинка 1

Продължете да кърмите колкото можете и след това допълвайте ежедневните нужди на детето с адаптирано мляко

Всяка майка знае какво е най-добро за детето й - кърмата. За съжаление, има обстоятелства, при които майката не може да кърми бебето си. В такива ситуации се налага употребата на адаптирано мляко. Всички специалисти са уверени, че кърмата е най-добрата храна за новороденото дете. Поради това, когато се наложи да включите адаптираното мляко като основна храна на рожбата си, трябва да сте напълно наясно, че то не може да замести напълно кърмата. Дори и да произвеждате малко кърма, не се отказвайте от нея. Продължете да кърмите колкото можете и след това допълвайте ежедневните нужди на детето с адаптирано мляко. Когато храните детето с адаптирано мляко е необходимо да спазвате 7 принципа:

1. Преди да започнете да давате на детето една или друга смес, задължително се консултирайте с педиатъра. Той ще оцени състоянието на детето и ще ви посъветва каква именно смес да изберете. Те не са еднакви.

2. Не хранете детето стриктно по график, отчитайте неговите предпочитания. Детето на изкуствено хранене по препоръки на педиатри е препоръчително да се храни на всеки 3-3,5 часа, като през нощта бебето може да не яде в продължение на 6-6,5 часа. Днес все повече специалисти са склонни да признаят, че при храненето с адаптирано мляко, както и с кърма, трябва да се регулира количеството на хранене, изхождайки от желанието на детето.

3. Когато детето се храни с адаптирано мляко, трябва да му давате допълнително да пие вода. Желателно е, водата да е преварена или пък бебешка.

4. След започване на захранването е необходимо да намалите честота на хранене с адаптирано мляко.

5. Ако забележите, че детето проявява алергия или пък ще не набира тегло, посъветвайте се с педиатъра. Възможно е да ви препоръча смяна на адаптираното мляко.

6. Внимателно подхождайте към избора на смес. Напълно възможно е да пробване няколко вида, докато детето приеме тази, която най-много му харесва. Важното е навреме да забележите, че детето има проблем с адаптираното мляко.

7. Разреждайте сместа правилно. Трябва да обърнете внимание на факта, че детските смеси имат свой балансиран състав, в който присъства определено количество минерални соли и микроелементи. Никога не използвайте прекалено топла вода, тъй като така унищожавате полезните вещества в млякото. Храненето с адаптирано мляко е алтернатива на кърменето, когато последното е невъзможно. 

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове