Съветник на Радев поема НСО

Съветник на Радев поема НСО - картинка 1

Данчо Дяков в момента е съветник на президента по военната сигурност

Министерският съвет е дал съгласието си генерал-майор Данчо Дяков да бъде назначен на длъжността началник на Националната служба за охрана(НСО).

В момента той е съветник на президента по военната сигурност.

Във връзка с подаден от генерал-майор Дяков рапорт и за да бъде изпълнена законовата процедура, правителството предлага на президента Румен Радев да го освободи от заеманата в момента длъжност и от военна служба, пише OffNews.

Мястото на началника на НСО беше овакантено с оставката на Ангел Антонов, който става генерален консул в Санкт Петербург. Тече проверка на прокуратурата за злоупотреби в службата, в които медии намесиха и името на Антонов.

В момента службата се оглавява временно от полк. Росен Тодоров, който досега беше заместник-началник на службата.

Предложеният за титуляр на службата е започнал военна служба като щабен офицер в 49-ти мотострелкови полк в Симеоновград. През 1992 г. преминава на служба в служба „Военна полиция“, а през 2009 година оглавява военното разузнаване. През 2011 година получава генералски пагони от президента Росен Плевнелиев. Той беше съветник при Плевнелиев и Радев го остави в екипа си.

От биографичната му справка на сайта на президента става ясно, че до август 2016 г. той е заемал пост в Съвместното Командване на Силите на НАТО в Брунсум, Холандия.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове