Тайната рецепта на KFC?

Тайната рецепта на KFC? - картинка 1

Въпреки че е една от най-строго пазените корпоративни тайни в Америка, рецептата за оригиналното пържено пиле на KFC беше разкрита

Въпреки че е една от най-строго пазените корпоративни тайни в Америка, рецептата за оригиналното пържено пиле на KFC беше разкрита, съобщава Independent.

Джей Джоунс, репортер в Chicago Tribune, твърди, че племенникът на полковник Сандърс случайно разкрил рецептата на култовото пържено пиле на KFC по време на интервю.

Джоунс посетил Кентъки, за да напише разказ за Harland Sanders Café and Museum в малкия град Корбин, което официално е първото заведение, в което полковникът сервирал пилето си на автомобилисти през 1930 г.

Там той се срещнал с племенника на Сандърс - 67-годишния Джо Ледингтън, с когото разлистили стар албум с изрезки, принадлежал на лелята на Ледингтън - Клаудия, втората съпруга на полковника, която починала през 1996 г.

Вътре имало копие на последното желание и завещанието на Клаудия, на гърба на които била написана рецепта за пържено пиле с 11 подправки и билки. „Това са оригиналните 11 билки и подправки, които се предполагаше, че са много тайнствени“, казал Ледингтън на Джоунс.

Помолен по-късно да потвърди историята, племенникът на полковника проявил предпазливост, като казал пред Tribune, че не може да е напълно сигурен дали това е мистериозната рецепта, сервирана днес в близо 20 000 заведения в 123 страни.

Служители на вестника приготвили рецептата според посочените съставки в книгата с изрезки и установили, че е истинската рецепта. През 1999 г. американска двойка съобщи, че се е натъкнала на рецептата, написана на бележка в приземния етаж на дома им в Кентъки, който купили от полковника и Клаудия преди повече от 20 години.

KFC заведе дело срещу тях, но то скоро беше прекратено, след като компанията установи, че рецептата се различава значително от истинската.

„Много хора са твърдели такива неща през годините, но никой не е бил точен. Тази рецепта също не е истинска“, съобщи KFC в комюнике след публикуването на статията в Tribune.

Това обаче не бива да ви спира да я пробвате. Ето списък със съставките и количествата в книгата с изрезки на Клаудия:

Смесете с две чаши бяло брашно:

2/3 супени лъжици сол

1/2 супени лъжици мащерка

1/2 супени лъжици босилек

1/3 супени лъжици сушен риган

1 супена лъжица керевиз

1 супена лъжица черен пипер

1 супена лъжица суха горчица

4 супени лъжици червен пипер

2 супени лъжици чесън на прах

1 супена лъжица смлян джинджифил

3 супени лъжици бял пипер

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове