Тайни на фаст фууд заведенията, които няма как да знаете

Тайни на фаст фууд заведенията, които няма как да знаете - картинка 1

Динамиката на съвременния живот насърчава хората да ценят скоростта, простотата и наситения вкус

Всеки познава и най-вероятно е консумирал бърза храна, като някои от нас дори го правят често. Динамиката на съвременния живот насърчава хората да ценят скоростта, простотата и наситения вкус.

Какви тайни обаче крият заведенията за бързо хранене? Bright Side хвърля светлина върху триковете, използвани от тези ресторанти. Вижте ги и преценете дали е добре е да консумирате храната, която предлагат.

10. Най-доброто време да посетите заведение за бързо хранене.

Перфектното време да отидете в такова заведение е по време на така наречените "натоварени часове" (между 11:00 и 13:00 часа и от 18:00 до 20:00 часа). Не е лесно да намерите маса, но тогава се сервира прясна храна.

9. Ако искате пържени картофи, поръчайте ги без сол.

Пържените картофки се осоляват веднага след като се приготви цяла партида, а персоналът ще трябва да направи нови, неподправени и специално за вас.

8. Миризмата от кухнята е част от маркетинговата стратегия.

Преминавайки покрай някое място за бързо хранене, е трудно да устоим на изкусителната миризма на вкусна храна. И има причина за това. Много ресторанти нарочно оставят миризмата да излиза навън, за да привлекат хора.

7. Колата е по-евтина от чая, защото стимулира апетита.

В местата за бързо хранене колата обикновено е по-евтина от чая. Това е така, защото въглеродният диоксид стимулира апетита, а в същото време жаждата не се утолява и вие поръчвате отново и отново.

6. Пържените картофи съдържат 19 съставки.

Легендарният аромат на пържените картофи за бързо хранене се постига чрез смесване на около 20 съставки. Картофите са основната. Другите 18 са мазнини, добавки и овкусители, което прави тази храна не напълно безвредна.

5. Не е най-добрата идея да отидете рано.

Когато става дума за заведения за бързо хранене, избягвайте да ходите сутрин рано. Тогава се почиства кухненското оборудване, което се прави с агресивни химикали, а те могат да останат на машините и плотовете и да попаднат в храната ви.

4. Бързото хранене днес е много по-калорично спрямо това преди 30 години.

Днес порциите на любимите ни храни са се увеличили, а с тях и количеството калории. Например кашкавалът съдържа 75% повече калории в сравнение с предшественика си от 80-те години. Преди 20 години пържените картофи са били 2 пъти по-ниско калорични. Пицата си е спечелили 70% повече калории.

3. Количеството захар в млечния шейк надвишава дневната норма 2-3 пъти.

Млечният шейк е един от класическите продукти в заведения за бързо хранене. Той е особено популярен през лятото. Дневната норма захар, която един човек трябва да приеме, е до 50 гр., а в една порция млечен шейк се съдържат около 90 грама захар.

2. Всичко е по-вкусно, когато ядете с ръцете си.

Знаете ли защо в ресторантите за бързо хранене няма вилици и ножове? Един от възможните отговори е, че когато човек яде с ръце, той изпитва по-голямо удоволствие и в резултат на това яде повече.

1. Машините за безалкохолно са ужасно мръсни.

Машините за газирано в заведенията за бързо хранене са трудни за измиване. Представете си колко бактерии, микроби и плесени има там. Захарната среда освен това създава много добри условия за тези "обитатели".

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове