Тайните за красота от японките

Тайните за красота от японките - картинка 1

Вижте, 7 от тях...

Тайните за това как я поддържат в прекрасно състояние издава Чизу Саеки, автор на книгата „Революционната грижа за кожата в Япония – как да останеш красива във всяка възраст“.

1. Не са необходими големи финансови средства

„Убедена съм, че употребата на множество козметични продукти наведнъж не влияе добре на кожата. Различните им съставки могат да си противодействат една с друга или комбинацията им да има негативен ефект. Тайната на японските жени – постоянство и стриктен режим, обяснява Саеки. - Сутрин, измиване на лицето с лосион (вместо тоник), после серум и хидратант. Вечер – същото. Минимализъм, стриктно следване на режима и никакви резки промени в него. Ще забележиш разликата само след няколко седмици.“

2. Японски масаж.

Виж графиката на този измислен от Чизу Саеки японски антиейдж масаж на лицето. Той помага на кожата да запази еластичността и гладкостта си. Опитвай се да го прилагаш ежедневно или ако нямаш време – поне 3 пъти седмично.

3. Нанасяй върху кожата си само неща, които можеш да изядеш.

„Ако не би го приела през устата, не го слагай върху лицето“, това гласи второто правило на Саеки. „Разбира се, преувеличавам малко, все пак никой не може да изяде крем или серум, но все пак искам да подчертая, че всичко намазано върху лицето след това попада в кръвообръщението. Затова, важно е да четеш какви съставки влизат в продуктите ти. Колкото по-натурални са, толкова по-добре.

4. Маски от целулоза

„Невероятни са. Те са вдъхновени от ритуалите на гейшите, които дори не са били чували използваната сега дума „оклузивен“ (медицински термин, който означава „запушващ, затварящ, закриващ“). Гейшите са напоявали парче коприна с розова вода и са нанасяли готовия компрес върху лицето. Това е първоизточника на набиращите популярност в момента маски от целулоза“, казва Саеки. Защо са толкова полезни? С тяхна помощ съставките навлизат по-дълбоко в кожата и така повишават ефикасността си. Дори не е нужно да си купуваш готови маски. Можеш да си направиш и домашни – използвай хартия от подходящ материал, сложи върху нея любимата си маска, отгоре сложи още една салфетка и накрая наложи върху лицето си като компрес.

5. Подходящо почистване

„Най-силното оръжие са красотата ти е твоето почистващо средство - категорична е Саеки. - Можеш да дадеш по-малко пари за крем, серум или лосион, но не пести пари за почистващ продукт, който е подходящ за твоя тип кожа. Най-добре е да се коснултираш с дерматолог по въпроса. Правилно почистваната кожа старее три пъти по-бавно, не се нуждае от специална грижа, винаги изглежда свежа и сияйна. Трябва да я миеш минимум два пъти дневно, но искам да подчертая, че ако имаш време да го правиш по-често, толкова по-добре. Няма такова нещо като прекалено чиста кожа.

6. Масла за лице по всяко време

„Докато повечето жени търсят единствено продукти, върху чиито етикети пише „без масла“, аз съм категорична – само маслата за лице могат да спасят кожата от преждевременно стареене“, споделя любопитната си теория Саеки. Според нея, маслото разтваря масло (тоест себум), така че то е перфектното средство за почистване. „Избери маслото, което е подходящо за твоя тип кожа и го нанасяй винаги, когато се сетиш. Готвиш вечеря? Нанеси върху лицето. Гледаш филм? Намажи с него ръцете и стъпалата, за да ги подхраниш. Не се притеснявай, че ще запушиш порите си с маслото – кожата си взима всичко необходимо. Няма нужда да попиваш излишното количество с кърпичка, остави го да действа.“

7. Ден за баня

„Поне веднъж седмично си организирай ден за баня, за да почистиш със силата на парата цялото си тяло. След това използвай луфа и ексфолиант, с които цялостно да премахнеш мъртвите клетки. Накрая остани да полежиш във водата, за да релаксираш. Завърши ритуала с богат крем за тяло. След цялата процедура ще засилиш метаболизма, подобриш кръвообръщението, ще отпуснеш мускулите и намалиш стреса“, завършва Саеки.

Източник: cosmopolitan.com

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове