Талибаните нападнаха парламента в Афганистан

Талибаните нападнаха парламента в Афганистан - картинка 1

Новата сграда, която бе построена от Индия за 90 млн. долара, е атакувана с ракети

Талибански бойци обстрелваха с ракети афганистанския парламент, съобщи АФП, цитиран от БГНЕС. Атаката срещу новопостроения комплекс в Кабул се случи малко преди високопоставени служители на силите за сигурност, в това число и ръководителят на разузнаването в страната, да говорят пред депутатите.

Няколко снаряда се разбиха в стените на комплекса, от което прозорците на една от сградите паднаха. При инцидента обаче нямаше ранени и парламентарното заседание се проведе според първоначалния план. Талибаните поеха отговорността за атаката, а говорителят им Забихулах Муджахид съобщи, че ракетите са взели много жертви. Групировката често преувеличава ефекта от действията си.

„Притеснително е, че докато обсъждаме несигурната обстановка в страната, врагът успява да удари парламента в сърцето на столицата”, заяви депутата Мохамед Абду по време на заседанието, излъчено на живо по телевизията. „Това не трябваше да се случва. Ще наредя да бъдат въведени нови мерки за сигурност за сградата на парламентарния комплекс”, заяви и.д. вътрешен министър Тадж Джахед.

Шикозната нова сграда беше построена от Индия за 90 милиона долара, а в откриването й през декември участва и индийския премиер Нарендра Моди.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове