Талибаните забраниха бръсненето на бради в Южен Афганистан

Талибаните забраниха бръсненето на бради в Южен Афганистан - картинка 1

Новите управници заплашват бръснарниците, че ще има последствия, ако се докаже, че са обръснали брадата на някого

Местни представители на талибаните издадоха забрана за бръсненото на брадите в южната афганистанска провинция Хелманд, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА и БТА.

Директорът на талибаните по въпросите на информацията и културата Хафиз Рашед Хелманд заяви пред всекидневника "Етилаатроз", че решението е взето от религиозната полиция на талибаните на среща със собствениците на бръснарници в провинцията.

В социалните мрежи циркулира окръжно писмо на талибанските власти, в което представителите на талибаните предупреждават бръснарниците, че ще има последствия, ако бъде доказано, че са обръснали брадата на някого.

Засега няма коментар от официалния говорител на талибанския режим.

Миналия месец хардлайнерите свалиха международно признатото афганистанско правителство.

Оттогава режимът наложи полова сегрегация в занятията в университетите. На момичетата не се позволява да ходят на училище след шести клас.

В събота в западния афганистански град Херат талибаните изложиха на публичен показ телата на четирима мъже, за които твърдят, че са похитители.

По време на режима на талибаните в края на 90-те години екстремистката групировка беше известна с наказването на престъпления с публични бичувания, убийства на хора с камъни и ампутиране на крайници на хора.

Афганистанците и правителствата по целия свят следят дали радикалните ислямисти ще управляват по-умерено този път, макар че дотук няма особени признаци за това, отбелязва ДПА.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове