Танцувалата с Путин австрийска външна министърка става шеф в Роснефт

Танцувалата с Путин австрийска външна министърка става шеф в Роснефт - картинка 1

Тя е номинирана от руското правителство

Руското правителство е номинирало бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл за борда на директорите на Роснефт, сочи постановление, публикувано на уебсайта му, предава РИА Новости. 
На Кнайсъл е предложено да бъде избрана за независим директор. Тя се появява в списъка с кандидати от руското правителство, без да се посочва точната  позиция. От 2017 до 2019 г. Кнайсъл оглавява австрийското министерство на външните работи. Получила е и докторска степен по право. Кнайсъл не е член на настоящия съвет на директорите на компанията.

Тя стана особено известна през август 2018 г., когато на сватбата й дойде лично руският президент Владимир Путин. Нещо, което беше посрещнато с голяма изненада. Веднага след това се появиха и снимки, и видео как Путин и булката танцуват валс. Точно тогава Австрия беше ротационен председател на ЕС, случаят бе използван от опозицията в страната, която се опита да го превърне в скандал. Самата Кнайсъл бе свързвана с дясната Австрийска народна партия.

Иначе според РИА Новости вицепремиерът Александър Новак, помощникът на президента Максим Орешкин, ръководителят на Роснефт Игор Сечин са били номинирани за избиране като представители на Русия в съвета на директорите и одитната комисия на Роснефт. Като независими директори са посочени - изпълнителният директор на Nord Stream 2 AG Матиас Варниг, председателят на борда на Marcuard Holding Limited Ханс-Йорг Рудлоф, председателят нa ĸoмиcиятa нa aĸциoнepитe нa Nоrd Ѕtrеаm 2 АG (oпepaтop нa „Ceвepeн пoтoĸ 2“) и бивш германски канцлер Герхард Шрьодер. Всички те са настоящи членове на съвета на директорите на Роснефт.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове