Тапите в столицата продължават. И се множат...

Заредете се с търпение, ще Ви е нужно

4/ Честито на всички в столицата! Призоваваме Ви да не се биете по пътищата!

Търпение, глог (глоК), мента и валериан! Запасете се!

Предстои затварянето на още три участъка заради изграждането на метрото в София. Това каза пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

От вторник се затваря участък на бул. „Гоце Делчев”, където освен по метрото, ще се работи и по изграждането на кръстовище на две нива. От сряда се затваря ул. „Житница”. Столичният кмет призна, че това ще причини неудобство за преминаващите, но още по-трудно ще е за живеещите покрай нея. От неделя пък се затваря в два участъка бул. „Патриарх Евтимий” – там, където сега има стеснения: при кино „Одеон” и след кръстовището с бул. „Витоша”. Бул. „Васил Левски” обаче ще е отворен двупосочно, както и тунелът при НДК.

Участъците на бул. „Патриарх Евтимий” и „Житница” ще са затворени цели 14 месеца, а при бул. „Гоце Делчев” работите ще приключат за седем.

Целта е до 2018 г. да имаме 12 км ново метро с 12 метростанции, каза столичният кмет.

Относно евентуалното разширяване на зелената зона за платено паркиране тя призна, че в момента има обсъждания за това в почти всички гранични в момента райони - „Лозенец”, „Красно село”, „Иван Вазов”. „Ако повечето хора пожелаят – ще се разширява. Това трябва да облекчава хората, а не да ги затруднява”, заяви Фандъкова.

Днес предстои и специална пресконференция, на която ясно да бъдат показани алтернативните маршрути за движение, както и възможностите за паркиране.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове