Тази чанта може да ви спести хиляди!

Тази чанта може да ви спести хиляди! - картинка 1

Решението е просто. Заключва се, когато наближите вашите любими магазини

Колкото и да се опитвате, е почти невъзможно да се придържате към определен бюджет. А какво ще кажете, ако вашата чанта следи за вашите финанси, като се самозаключва, когато се намирате в близост до любимия ви магазин за дрехи, изолирайки вашият портфейл от възможно посегателство.

Чантата iBag2 е концептуален дизайн, който помага да контролирате импулсивните покупки. Просто трябва да програмирате местата, където не можете да устоите да харчите и чантата ще се заключи, когато GPS сензорите засекат, че се намирате в близост. В програмата на чантата, можете да заложите и времевият хоризонт, по време на който сте засекли, че харчите най-много. Тази чанта, обещава да ви спести тонове пари, които всъщност нямате. Чрез нея можете и да отслабнете, ако зададете на чантата да се заключва по време на обедната ви почивка.

Чантата също така ще мига, всеки път, когато извадите вашият портфейл от нея, като по този начин ви припомня, да се позамислите отново, преди да похарчите своите пари.

Разработчиците са помислили и за други практични аспекти от вашето ежедневие. В чантата се предвижда и преносима батерия, в която чрез USB кабел, да можете да зареждате вашия смартфон или таблет.

Чантата е прототип на сайтът за лични финанси finder.com. Нейният дизайн е дело на Геова Родригес, а инженерното решение е дело на Colmac Robotics в Дъблин.

 

/35

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Блогове