Телефонната палата на Божков - запорирана заради "приходите на несъществуващ музей"?

Телефонната палата на Божков  - запорирана заради "приходите на несъществуващ музей"? - картинка 1

Божков публикува във Фейсбук откъси от постановлението за запор, което е наложено от държавен съдебен изпълнител по искане на Националната агенция по приходите

Укриващият се в Дубай Васил Божков публикува в сряда сутринта постановлението, с което е запорирана сградата на Телефонната палата в София. Той твърди, че възбраната е наложена заради невнесен ДДС “от евентуалните бъдещи приходи от продажба на билети от все още несъществуващия и вече запориран музей“.

Божков публикува във Фейсбук откъси от постановлението за запор, което е наложено от държавен съдебен изпълнител по искане на Националната агенция по приходите. От публикуваните части на постановление не става ясно защо точно е наложена възбрана върху сградата.

 

НАП претендира за вземане от 135 000 лева, от кето главницата е 115 000 лева. Има лихви за просрочие в размер на 20 000 лева. Странното в случая е, че билетите за музеи са освободени от ДДС.

Васил Божков купи имота от БТК, за да го превърне в музей за колекцията си, която преди три месеца също бе иззета от властите.

“През последните месеци “паметливият“ Влади Горанов и подчинените му структури – МФ, ДКХ, НАП и АДФИ нарушиха законите хиляди пъти. Влади може и да забравя, но документите, доказателствата и свидетелите остават. Днес ще дам пример със запориране на имущество, което трябваше да бъде превърнато в национална гордост“, пише Божков и публикува откъсите от постановлението.

Във вторник Божков обяви, че един ритон от иззетата му антична колекция е обявен за продажба на свободния пазар. Той публикува документ, в който се описва иззетата от спецпрокуратурата антика.

 

Засега властите не са дали убедителни доказателства, че ритонът не е обявен за продажба. Пред БНР шефката на Националния исторически музей доц. Бони Петрунова коментира, че не знае дали ритонът е в музея, където се съхраняват останалите артефакти на Божков. Прокуратурата отказва да коментира обвиненията.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове