Тереза Мей отлага гласуването за Брекзит

Тереза Мей отлага гласуването за Брекзит - картинка 1

Жан-Клод Юнкер обяви, че Европейският съюз няма да предоговаря споразумението за Брекзит

Премиерът на Великобритания Тереза Мей е решила да отложи гласуването в парламента за нейното споразумение за Брекзит, което беше насрочено за утре (11 декември), съобщават няколко британски медии, цитирайки източници от кабинета.

Уточнява се, че Мей ще се изкаже пред парламента по-късно днес. Предполагаемият обрат доведе до обвинения, че правителството е в "хаос" и беше масово заклеймен от опоненти на Мей и журналисти. 

Гласуването, което беше планирано да се проведе утре вечерта, ще одобри или отхвърли условията за излизането на Великобритания от ЕС.

Информациите все още не са официално потвърдени, като говорител на Тереза Мей настоя само няколко минути по-рано, че гласуването ще се проведе по план. Говорителят на "Даунинг стрийт" 10 обаче отбеляза, че Мей е свикала извънредно заседание на правителството.

През уикенда се появиха информации, че британския премиер обмисля да отложи гласуването в Камарата на общините за споразумението по развода с Европейския съюз заради недостатъчната подкрепа за споразумението сред депутатите.

Съдът на Европейския съюз постанови по-рано днес, че Великобритания може едностранно да се откаже от решението си да излезе от Общността.

Междувременно председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че Европейският съюз няма да предоговаря споразумението за Брекзит. Комисията отново потвърди, че споразумението за Брекзит, което е на масата, е най-доброто и единствено възможно.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове