Тези красиви места са направени от човешки кости

Тези красиви места са направени от човешки кости - картинка 1

Стаховити, но величествени

Архитектурата в нейните форми, цветове и материали няма граници. Имаме величествени сгради, изящни катедрали, изкусно изписани църкви, орнаментирани елементи, фасади с вградени статуи….

Но какво ще кажете за една виртуална разходка в няколко сгради, направени от… човешки кости. Може да звучи зловещо, но те са много красиви и различни и са един по-особен поглед към архитектурата.

Capela dos Ossos, Португалия

Capela dos Ossos, или Параклиса на костите в Евора, Португалия, е чудесен пример за това, което строителите могат да направят, когато имат твърде много кости в ръцете си.

През 16 век мястото, на което се намира гробището, е необходимо да се освободи, поради което скелетите са ексхумирани и след това изкусно интегрирани в самата сграда.

The Capuchin Catacombs, Сицилия

Ако имате нужда от малко адреналин в кръвта, елате тук. Катакомбите на капуцините са погребални катакомби и съдържат тленните останки на повече от 8 хиляди души, принадлежали към местния елит - духовници, благородници и представители на разни професии.

Те са сред най-известните световни изложби на мумии (мумифицирани и балсамирани скелети), част от които висят, други лежат, трети се поставени в различни композиции.

Convento de San Francisco,  Перу

В Лима, столицата на Перу, в подземно ниво на манастира Конвенто де Сан Франциско, ще се натъкнете на десетки хиляди човешки кости и черепи, подредени в купчини и кръгли форми навсякъде. Останки може да видите в различни стаи и кладенци, вкопани в пода.

Катакомбите на Париж, Франция

Мъртвите живеят под улиците на Париж. Е, „живеят“ не е най-точният израз, но са там.

Звучи доста зловещо за най-романтичния град на света, но е факт, че на юг от бившата градска порта се намират костници, които съдържат останките на около 6 милиона души и изпълват секция от пещери и тунели, които са останки от каменни кариери. Това им дава репутацията на „най-голямото гробище в света“.

Sedlec Ossuary, Чехия

Sedlec Ossuary, разположена в чешкото градче Кутна Хора, е още един пример за религиозен паметник, умело украсен с човешки кости.

Акцентите в този параклис включват масивен костен полилей, костни свещници, костни чаши, костен герб (за семейство Шварценберг) и костна дарохранителница. С повече от 40 000 човешки скелета, взети от близкото гробище, тук определено ще усетите леден полъх. 

 

профит.бг

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове