Тези сайтове трябва да са забранени в офиса?

Тези сайтове трябва да са забранени в офиса? - картинка 1

Не сме съгласни!

Интернет може да е ценен в повечето офиси, но в други не е точно така. Независимо дали посещавате социална мрежа, гледате видео или просто смешни снимки на котки, вие губите от работното си време - за сметка на работата си.

Според американската търговска камара, хората прекарват по около 1 час от работното си време в социалните мрежи. За Поколението Y (или родените след 1980 г.) времето дори е повече – около 1.48 часа. Проучване на intelliAd Media пък е установило, че трафикът към сайтовете за онлайн пазаруване отчита сериозен ръст в часовете от 14 до 18.00.

Повече от 2/3 от този трафик е генериран от компютри и лаптопи, а част от хората след това преминават и към мобилните си устройства. Обикновено през вечерта около 50% от трафика е генериран от таблети и смартфони.

Вижте топ 10 на сайтовете, в които американците губят работното си време:

Facebook

Данни на Alexa сочат, че всеки потребител прекарва по около 19 минути и 16 секунди дневно във Facebook. Да, вие може би прекарвате повече, но някой друг посещава социалната мрежа за 2-3 минутки. За сравнение, средното време, което губим в Google дневно, е малко под 16 минути.

 Youtube

Изобилието от музика кара хората да губят по повече от 23 минути дневно.

Reddit

Социалната мрежа не е особено популярна у нас, но също така е генератор на новини, голяма част от които получават хиляди коментари. Ето това е и причинита хората да губят по средно 15 минути дневно в сайта.

ebay

Аукционите и изгодните сделки в eBay никога не свършват. Последните оповестени данни сочат, че средното време, което щатските служители губят в сайта, е 11 минути и 41 секунди.

Craigslist

Онлайн обявите на Craigslist успяват да привлекат вниманието на посетителите с по 13 минути и 3 секунди на ден.

Twitter

Има ли по-бързо място, на което да може да научите световните новини? Е, микроблогът „изяжда“ около 8 минути от времето ни.

Amazon

Определено Amazon не е място, на което вършите работа, която е полезна за компанията ви. Да, това е така, но не пречи американците да губят по 11 минути и 34 секунди в сайта за онлайн пазаруване.

Pinterest

Само за около 2.5 години Pinterest вече има над 100 млн. активно потребители по света. Те прекарват на сайта по около 6 минути и 23 секунди.

Zillow

Обявите за имоти привличат вниманието на хората по средно по 7 минути и 55 секунди дневно.

Порно сайтове

Мислите, че по време на работа не се гледа порно? Е, лъжете се. Оказа се, че средното време, което американците губят в подобни сайтове, е 8 минути и 12 секунди. 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове