Théatro - новото място за истински театрални преживявания

Théatro - новото място за истински театрални преживявания - картинка 1

Идеята за нов театър в столицата е на режисьора и актьор Димитър Бакалов

Колко често в културния живот на столицата и страната се появява ново ярко петно? Колко често това начинание е без подкрепата на държавата и общината? Колко често то се доказва през годините?

Сигурно помните “В защита на пещерния човек” от Роб Бекер, изиграно над 100 пъти за 3 години. То беше началото. Едни от най-обичаните и търсени авторски спектакли “Шегите, които Бог си прави”, „Преди и сега“, както и „Секси пране“ от Мишел Римл с участието на Албена Колева ще се играят от началото на 2017-та година на нова сцена.
„Théatro – новото място за истински театрални преживявания“ е най-новият проект в културния живот в столицата, създадено от продуцента, режисьор и актьор Димитър Бакалов.

„След 5 години скитане по сцени, на които моите спектакли бяха на гости, в пространства, където нямах контрол върху репертоара,  започна да се усеща нуждата да създадем заедно със съмишленици по вкус и светоусещане наш собствен театър. Възроди се една стара студентска идея - постановките, в които играем да бъдат подслонени под един покрив и възможността се появи в сградата на ул. „Върбица“ 12, която от януари 2017 г. ще е техен дом. Théatro е логичното продължение на отдадеността ми към театъра и донякъде моя сбъдната мечта“, разказва Димитър Бакалов и продължава:

“От януари в програмата влиза “Омайна нощ” с режисьор Велко Кънев и участието на Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юри Ангелов. Сред актьорите, които се включват в проекта са Стоян Алексиев, Албена Колева, Христо Шопов, Ирини Жамбонас, Силвия Лулчева и други. От февруари ще има и регулярни детски представления през уикендите.”

Откриването на Théatro е планирано за 14 януари 2017 (събота), а билети вече могат да се купят в системата на Eventim, през сайта www.theatro.bg и на място на касата на новия театър.

Бъдещите проекти на Théatro включват продължението на “Секси пране” – “Секси пране II – Хенри и Алис сред дивата природа”, следващия пореден авторски на Димитър Бакалов – “Шегите на еволюцията”, гостуващи спектакли, подбрани от най-доброто по сцените на София и страната. Визията в дългосрочен план е  театралното пространство да се превърне в продуцентски център, в който всеки може да получи шанс да представи и реализира свой проект.

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Блогове