Топ 10 на най-добрите държави за любителите на приключенията

Топ 10 на най-добрите държави за любителите на приключенията - картинка 1

Имате ли дълбоко и непреодол

Имате ли дълбоко и непреодолимо желание да се впуснете в неизвестното? Желание, което може да бъде задоволено само с раница на гръб и обиколка на неизвестна страна.

Ако е така, може би си струва да добавите тези държави в списъка си. Us News & World Report изследва над 21 000 души от цял свят за изготвянето на класацията на най-добрите страни в света. Изследването произведе и редица подкласации, включително на най-добрите страни за приключения.

Авторите на допитването оценяват 80 държави според пет показателя – дали са дружелюбни, осигуряват забавления, имат приятен климат, красива природа и дори дали жителите им са секси или не.

Business Insider публикува топ 10 на най-добрите страни за любителите на приключения в света.

10. Аржентина

От Андите до крайбрежието – Аржентина е природен рай за приключенците. Планинско колоезделе в Барилоче и парапланеризъм в Ла Кумбре са чудесни отправни точки.

9. Австралия

Само размерът на Австралия я прави идеално място за любителите на приключенията. Тя е около 31.5 пъти по-голяма от Великобритания, което означава, че има достатъчно пространство за разходка.

Освен това Австралия е на предни позиции в цялостната класация за качеството на живота.

8. Мексико

Енергичната култура на Мексико прави страната идеална за търсачите на силни усещания, особено когато бъде съчетана с богатата предколумбова история.

Но многобройните вътрешни проблеми създават сериозно безпокойство от престъпността в Мексико. Страната има един от най-високите проценти на отвличания в света.

7. Коста Рика

Pura Vida (Чист живот на испански – бел. ред.) е мотото на страната и посетителите й действително ще вкусят от чистия живот.

Спускането по зип лайн над зелените тропически гори е само една от многото дейности, предлагани на посетителите на един от най-големите центрове на екотуризма в света.

6. Нова Зеландия

Наричана „световна столица на екстремните спортове“, Нова Зеландия е идеална за търсачите на силни усещания.

Разнообразната природа в страната означава, че тя може да предложи на практика всякаква приключенска дейност – от каране на сноуборд до алпинизъм и скачане с бънджи.

5. Гърция

Културното влияние на Гърция датира от хилядолетия, още от времето на древната й цивилизация.

Въпреки продължаващата дългова криза, средиземноморската страна заема висока позиция в класацията за приключения благодарение на многобройните налични дейности на островите – от скално катерене в Калимнос до колоездене в Крит.

4. Тайланд

Известна не само с шумните си плажни партита, но и с идиличните природни пейзажи, не е изненадващо, че Тайланд намира място в топ пет на любителите на приключенията. Райските острови са идеално място за почитателите на гмуркането.

3. Испания

Испанците са смятани за най-дружелюбните хора в света и това допринася за високата им позиция в класацията за авантюри. Испания има наследен вкус към приключенията още от времето на морската си доминация през Ренесанса. Сега явно хората се отправят към страната в търсене на вълнуващи преживявания.

2. Италия

Политическата нестабилност коства на Италия първото място в цялостната класация, но не отказва многобройните търсачи на приключения.

Италия е поставена на водеща позиция и в категориите за културно влияние и наследство. Според сайта Italia.it страната „предлага безкрайни възможности за практикуване на всички видове екстремни спортове“.

1. Бразилия

На първо място за втора поредна година, Бразилия е най-добрата страна в света за търсачите на силни усещания. Най-голямата страна в Южна Америка е определена също като най-забавната и най-секси държава в класацията, което допринася за цялостния й рейтинг в областта на приключенията.

Популярният карнавал в Рио де Жанейро, удивителните пейзажи и големите футболни мачове са част от причините Бразилия отново да оглави класацията.

 

Profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове