Жените хакери в света

Жените хакери в света - картинка 1

Опровержението, че това не е само мъжка работа

Както на всички ни е известно, хакерството не е никак лесна задача. Традиционно се практикува от силният пол, но малко по малко жените достигат до този виртуален живот.

Ще ви запознаем с топ 10 на най-популярните жени хакерки, които намират всяка слабост дори и в една сложна компютърна система.

10. Наташа Григори

"Наташа", почти всеки е запознат и е наясно с това име в света на хакерството. Наташа е на 10-та позиция в списъка. Нейната кариера е започнала през 1980 г., но не получава достатъчно слава, докато в началото на 1990г. не става известна със уебсайт за аматьори и любители програмисти и хакери.

С този сайт, тя помага на други хора да споделят, освободят и да хакнат различни форми на софтуер, като по-късно открива другото си ново призвание - antichildporn.org, известно още като Организация против порното с деца. Сайтът се превръща в един от популярните срещу детската порнография и безброй хакери използват техники, научени от Наташа, за да помогнат на органите на реда при предотвратяването на нередности с деца.

9. Джуд Милхън

Тя е една от най-добрите жени хакери в историята. Преди да почине през 2003г. тя е хакер и автор, известна под псевдонимът Свети Джуд. Започва кариерата си като компютърен програмист през 1967г. като с течение на времето започва хакерска група "Киберпънкове". През целият си живот, Джуд пише книга след книга, както и вписва и в не едно списания.

8. Адеана Куук

Е, Адеана е може би най-красивата хакерка на тази планета, позната на всички с безконкурентните си умения. След доста кратки тренировки, тя се научава на основните дейности в хакерството, като често с това спомага и кариерата си на модел. Преди да започне кариера в хакерството, тя е известен модел на Playboy.

Всичко започнало когато един от "приятелите" и използвал снимките и в интернет, за да припечели пари, като тя успяла да ги премахме. Заличава не само собствените си снимки, но и отстранява неподходящи снимки и на други момичета, публикувани там.

7.Гигабайт

Това име е добре познато и изключително популярно сред хакерите. Истинското й име е Кимбърли Ванвацк и е родена през 1984г. Тя е символ за създаването на много крайни вируси, насочени към хардуера на компютъра, като в последствие разрушават голямо количество информация. Тя е създател на опасни вируси, като ги пише с цел да спечели пари, а също така и за да затвърди позицията си в групата на доминиращите хакерите - мъже.

 6. Кристина Владимировна Свечинская

Кристина, студент в Нюйоркският университет, е едно от най-често срещаните имена в света на хакерството. Тя е рускиня, която прави пари по доста незаконен начин. През ноември 2010 г. е обвинена в използването на множество фалшиви паспорти и извличане на пари от няколко банки във Великобритания и Америка. Тя използва "троянски кон" за атаката на хиляди банкови сметки.

5. Йоана Рутковска

Йоана е полски специалист по сигурността, популярна е и с изследването си на сигурността на софтуер към Windows vista. Тя е още едно от доказателствата, че не всички хакери са лоши, като има не един направили повече за сигурността на операционната система. Тя откри и технологията Синьо хапче, което позволява да прехвърляте работеща операционна система върху виртуална машина.

4. Лара Абдалт

Лара, която спечели Мис Йордания през 2010г. и е първата подгласничка в Мис Арабски страни през 2011г., напуска анонимна хакерска група и се присъединява към Ghost Security, група от онлайн активисти, поддържащи връзка с правителството на САЩ. Благодарение на нея биват спрени над 900 Twitter акаунта. Тя допринася за предотвратяването на потенциална атака в Тунис и ликвидира две уеб платформи на ислямска държава, използвани за разпространение сред групата.

3. Уинг Кракър

Уинк е една от най-красивите хакерки, също така и педагог от Шанхай, Китай. Тя учи хората на основното за хакерството, неща като това как да промениш IP адреса си, или промяна на пароли. Тя е експерт по софтуерно писане. Тя предлага безплатни курсове, както и такива, съобразени с конкретни софтуери за частни и обществени организации, които биха искали да защитят данните си.

2. Рейвън Олдър

Рейвън завършва гимназия на 14 годишна възраст и колеж на 18 години. Тя е първата жена, която представя презентация на конференцията на хакерите DefCon. Нейните интереси в сферата на безопасността подпомагат сигурността на мрежовата инфраструктура. Сега работи като старши консултант по сигурността за няколко фирми и продължава да изнася лекции, като редовно публикува работата си в списания. Също така работи и в тясно сътрудничество заедно с редица федерални фирми в опит да задържат дискретни своите база данни.

1. Хиао Тиан

Хиао Тиан създава прочутата хакерска група в Girl Security Team, Китай. И с това определено е заслужила и челното място в класацията.

Все още тинейджърка, Тиан бързо разширява групата си с малко над 2200 членове, всички от които са момичета, търсещи за общност, в която да се чувстват добре дошли. Действията на групата са срещу гигантският браузър - Google. Тази женска организация има връзки с някои от най-печално известните хакерски групировки из цял свят и се е превърнала в една от най-големите хакерски групировки.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове