Топ 13 уютни и евтини страни за живeене

Топ 13 уютни и евтини страни за живeене - картинка 1

Американците се вълнуват живо от това къде ще им излезе най-евтино, когато обменят доларите си

Американците се вълнуват живо от това къде ще им излезе най-евтино, когато обменят доларите си. Поради това често съставят класации на най-изгодните дестинации за живеене. Към днешна дата най-удачните места за преместване с цел нов живот са:

1. Индонезия

Индонезия – прекрасна страна, в която за жителите има огромен асортимент от различни услуги и възможности. Няма нужда да се отказвате от нищо, дори ако разполагате с ограничен бюджет.

2. Камбоджа

Още една бюджетна страна за живот в комфортни условия. Тази страна често се избира както за живеене, така и за пътешествия. Пълноценна вечеря в ресторант излиза само 5 долара. Цената на бутилка бира стартира от 25 цента.

3. Виетнам

За никого не е тайна, че Виетнам е магнит за туристите, които имат афинитет към прекрасни природни гледки. Водата е с прекрасен син цвят. Островите са като райски кътчета.

4. Лаос

На четвърто място в класацията е Лаос. Този рай за туристите предлага красиви планини, много будистки манастири и лодка като основен вид транспорт. Освен това страната привлича с евтини ресторанти. Може да се нахраните с улична храна за 1 долар. В хотела нощувките ще ви излязат по 10-30 долара на вечер.

5. Тайланд

На пръв поглед е странно Тайланд да бъде сред петте най-евтини дестинации. Тук обаче може да намерите подслон срещу 4 долара на нощ. Отлична оферта!

6. Индия

Индия е красива и величествена страна. На места е доста мръсно, но ако имате намерение да заживеете тук, ще откриете комфортно и сравнително уединено място без труд. Порция ориз с пилешко струва 60 цента.

7. Непал

Рай за пътешествениците с ограничен бюджет, тъй като разходите за хранене възлизат на 1 долар дневно. Ако ще спите в хотел, трябва да заделите повече средства. Най-скъпите ястия струват 8 долара.

8. Китай

Страната е огромна и крие много интересни места, на които да стартирате живота си отначало. Цената на таксито в големите градове ще ви зарадва – 1 долар за сравнително кратко пътуване.

9. България

В обществото битува мнение, че Европа е скъпа дестинация. В повечето случаи това е напълно вярно. Затова американците се заглеждат към Източна Европа. Там е нашата държава, в която е по-евтино за живот, отколкото в някои туристически центрове в Азия и Африка.

10. Никарагуа

Прието е Никарагуа да се смята за новата Коста Рика. Не страда от високи цени и пренаселеност. Няма да почувствате икономичността на дестинацията веднага. Ще се наложи да потърсите изгодни оферти.

Нощувка в хостел струва 5 долара на ден.

11. Гватемала

Прекрасна страна с удивителни тропически пейзажи. Водопадите ще ви пленят и няма да искате да напускате повече територията й. На пазарите в Гватемала ще можете да си купите великолепни дървени статуетки, скулптури, други сувенири и т.н.

Вкусен обяд струва 3 долара.

12. Хондурас

Това е една от най-бързо развиващите се туристически дестинации в цял свят. Страната се асоциира с ниски цени, красота, вкусна местна кухня, романтика. Порция обяд ще ви излезе 3 долара.

13. Перу

Мачу Пикчу е най-омагьосващото място в света. Перу ще ви впечатли с още много други неща, сред които и доста развлечения. Таксито ще ви излезе около 7 долара.

източник: profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове