Тошко Йорданов: Ако не беше Петър Илиев, щеше да е дядо Мраз. Не искат кабинет на ИТН

Тошко Йорданов: Ако не беше Петър Илиев, щеше да е дядо Мраз. Не искат кабинет на ИТН - картинка 1

"Защо служебното правителство назначава хора, като ще си отиде след няколко дни или няколко месеца? Постъпват като ГЕРБ"

Истината е, че Петър Илиев е повод. Ако не беше той, щеше да е Пламен Николов, Иво Атанасов, Дядо Мраз... това са поводи. Причината е, че тези партии не желаят да има кабинет, излъчен от Има такъв народ.

Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по БНТ. Трябва да се отиде на избори, ако кабинетът на ИТН не бъде подкрепен. В момента всичко е в ръцете на Да, България и формацията на ген. Атанас Атанасов, обясни Йорданов. 

За отказа на "Изправи се БГ! Ние идваме" да ги подкрепят, той повтори, че те са се заявили като предатели.

Плямпаха през цялото време, че искат смяната на Гешев, дълбока съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и - когато се стигна до момента тези неща могат да бъдат свършени от едно правителство на най-голямата политическа сила в парламента, предадоха и протеста, и хората, които са гласували за тях, каза още Йорданов.

По думите му Татяна Дончева е патологичен лъжец. 

Един предател не заслужава уважение, допълни зам.-председателят на ИТН. Без нас, във всяко друго политическо формирование за кабинет, им трябва подкрепа от ДПС и ГЕРБ, допълни Йорданов.

За номинирания за вицепремиер и министър на МВР той заяви:

Петър Илиев е адвокат на годината, завършил е Юридическия факултет на СУ с пълно отличие. Това е много по-престижно и с по-голяма стойност като качество на образование, да речем отколкото право в НБУ. Така че, Петър Илиев като качества е безспорен, той ги е доказал в практиката си. 

Защо служебният кабинет назначава главен секретар на МВР. Защо правят назначения на хора, които няма да бъдат на власт след няколко дни или след няколко месеца. Служебното правителство прави това, което вършеше ГЕРБ с назначения в последните дни на управлението си, коментира още Йорданов. 

Нямаме конфликт с президента Румен Радев, обясни той в отговор на въпрос. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове