Този остров замести европейските градове в сърцата на туристите

Този остров замести европейските градове в сърцата на туристите - картинка 1

Оглавяването на класацията е добра новина за икономиката на Индонезия, която разчита силно на приходите от туристическия сектор

С черно-белите си пясъчни плажове, изумрудени оризови тераси и някои от най-добрите СПА хотели в света, Бали беше обявена за любима дестинация на туристите по света, съобщава Daily Telegraph, цитиран от profit.bg

Туристите, които използват TripAdvisor, оценяват високо острова, който за мнозина въплъщава екзотиката заради буйната си растителност и духовността, която лесно може да бъде усетена с деликатното предлагане на цветя на тротоарите всяка сутрин.

За първи път TripAdvisor включва островите при съставянето на класацията „Избор на туристите“. Цените вероятно също допринасят много за популярността на Бали, който предлага качествени храни и настаняване срещу прилична сума. Средната цена на нощувката в хотелите в Бали, които могат да бъдат резервирани чрез TripAdvisor, е 190 евро.

Оглавяването на класацията е добра новина за икономиката на Индонезия, която разчита силно на приходите от туристическия сектор.

В топ 10 на „Избор на туристите“ попадат още Лондон, Париж, Рим, Ню Йорк, Крит, Барселона, Сием Реап, Прага и Пукет. Фаворитите бяха определени чрез алгоритъм, който оценява количеството и качеството на оценките на потребителите и рейтингите на хотелите, ресторантите и атракциите в последните 12 месеца. Взема се предвид и интересът към резервации от страна на туристите.


Европейските градове са добре представени в списъка с най-популярните дестинации сред туристите с шест в топ десет. След Лондон се нарежда Париж, което е успокояващо за туризма в града след терористичните атентати през 2015 г.

Четвъртото място е за Рим, а Крит е на шесто място, следван от Барселона и Прага на девето място.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове