Три големи трика на Facebook, за които не знаете

Три големи трика на Facebook, за които не знаете - картинка 1

Вижте кои са те...

Мислите, че всичко знаете за голямата социална мрежа „Фейсбук“? Грешите! Въпреки че тя се появи преди доста години, все още има много функции, които остават малко известни.

Дистанционно изключване от „Фейсбук“

Ако сте забравили да изключите акаунта си от компютъра, не бива да се притеснявате. Facebook разполага с функция за дистанционно излизане от мобилното приложение. Така, дори и някоя от гореизброените ситуации да се случи, вие може да изключите мобилното приложение. И ако някой се опита да го активира през мобилния ви телефон, той ще трябва да въведе имейл и парола за достъп.

Ето как да го изключите: влезте в профила си във Facebook през компютър, влезте в Settings>Mobile, натиснете Lost your phone? и потвърдете с Log Out on Phone. Това е всичко! Просто, но полезно в определени ситуации.

Филтриране на публикации

Ако сте пропуснали историите от тази седмица, може да си наваксате. За проверка на всички съобщение е необходимо да идете на заглавната страница на „Фейсбук“, да кликнете на иконката за чат и да изберете „Виж филтрираните съобщения“. След това отивате в „Настройки“ избирате си хора, от които искате да получавате съобщения и известия за публикации и натискате „Заявки за съобщения“.

Изпращане на честитки за рожден ден предварително

Днес много често става така, че забравяме да изпратим своя поздрав за рожден ден, въпреки напомнянето във „Фейсбук“. Едва ли повечето от нас знаят, че социалната мрежа има функция, която позволява да пуснем предварително написано пожелание за рожден ден?

За целта трябва да влезете в приложението BirthdayFB.com и да въведете имената и рождените дати на Вашите приятели. След това може да въведете пожеланието, което автоматично ще се изпраща на съответните дати. Това не е функция на „Фейсбук“, а просто разширено приложение.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове