Трифонов от фейсбук: Кой тогава е ДПС?

Трифонов от фейсбук: Кой тогава е ДПС? - картинка 1

Лидерът на ИТН обвини Христо Иванов за спънките с преговорите, плаши с избори

Почти едно към едно с изявата на зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов от парламентарната трибуна, и лидерът Станислав Трифонов излезе с обвинителна към "Демократична България" публикация в профила си във фейсбук - чрез който общува с народа. Трифонов плаши с нови избори, ако "не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг". "И вината за това ще е тяхна".

 

Както е известно, ДБ и "Изправи се БГ. Ние идваме" замразиха разговорите за съставяне на правителство, отказвайки да направят първата крачка за подновяването им за каквото настояват от ИТН. А до това се стигна, след като днес Йорданов отправи обвинения към тях - че не можело да имат претенции към състава на кабинета, както и изобщо да искат да го знаят преди връчването на мандата. Обвинения - в кражба - Йорданов отправи към финансовия министър Асен Василев, едно от лицата, които двете коалиции искат да остане в редовния кабинет, а съпартиецът му Любомир Каримански - и към икономическия - Кирил Петков, също е харесван за редовното правителство. ИТН била първа политическа сила (с 65 депутати, б.р.) и сама щяла да си реди кабинета. 

"Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа заради влиянието на ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям заради влиянието на ДПС. И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?", пише Трифонов. 

Ето и цялата фейсбук публикация:

Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора.

Далеч по-просто е човек да се опира на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции, фантазии и желания. Така че фактите са следните:

Суверенът така е решил - има такива партии в парламента, политическа партия „Има такъв народ“ е на първо място и много трудно ще се състави правителство. Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото.

Впоследствие имаше експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. Ще го кажа още веднъж – без ДПС и ГЕРБ. И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори.

Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа, заради влиянието на ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити, заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС. И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?

Защо го прави това? Нямам никаква представа. Мога само да гадая, а аз вече казах, а и по принцип съм такъв човек, че се опирам на факти, а не на гадания. Факт е, че ако не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове