Трилър с контрабандни цигари, заловени до остров Крит, българи в схемата

Трилър с контрабандни цигари, заловени до остров Крит, българи в схемата - картинка 1

Гръцката брегова охрана арестува украинския екипаж на кораба, контрабандистите зарязаха камионите, готови да превозят стоката по суша

Гръцката брегова охрана арестува  кораб, който се опита да пренесе огромна контрабандна пратка цигари, пише сайтът newsbg.eu.

Корабът „Golendri“ е плавал от Черна Гора в посока Тобрук, Либия с 6-членен украински екипаж под Танзанийски флаг. Южно от остров Крит е засечен от патрулен катер. Бреговата охрана го последвала от безопасно разстояние и наблюдавали, как в късните часове корабът се придвижил на около 1,5 мили от района на Сфакия. С помощта на камери за нощно виждане гръцките граничари забелязали по-малка лодка да приближава до „Golendri“ и след това да спира в непосредствена близост до него. Мъжете на борда започнали да  разтоварят незаконният товар и веднага след като видели приближаващия катер на бреговата охрана, опитали да избягат. 
Специалните сили на борда на гръцкия катер нахлули на борда  на „Golendri“ и арестувли екипажа.

На сушата, в близост до разиграващия се екшън, чакали няколко камиона, очевидно за да транспортират стоката по суша. Четири от камионите са намерени изоставени и също са конфискувани. Два от тях са с гръцки, а два - с български регистрационни номера.


Товарният кораб е следен, тъй като гръцките власти са имали информация за сделката. 
Засега не е ясно как щофьорите на камионите са били уведомени и са избягали, изоставяйки тировете. В момента се издирват.
Според информация на задържания кораб е имало най-малко 3200 стека цигари, от които 250 с бандерол и печат от гръцката компания СЕКАП, която е собственост на консорциума Agrocom на руският олигарх с гръцки корен Иван Савидис. Същият е собственик и на футболен клуб ПАОК, където до скоро играеше Димитър Бербатов.  

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Блогове