Тръмп: Майтап, бе, не се кандидатирам за президент!

Тръмп: Майтап, бе, не се кандидатирам за президент! - картинка 1

Глътка надежда за опонентите?

Снимка: Reuters

Милиардрът се изгаври първоаприлски с последователите си

Доналд Тръмп най-после си призна, че цялата му кампания е една оргомна първоаприлска шега и призова привържениците си да направят Хилъри Клинтън президент. В кратко видео, излъчено във вечерното шоу на Джими Кимъл и мълниеносно станало хит в интернет, милиардерът заявява буквално следното:

"Първоаприлска шега, Америка! Аз не са кандидатирам наистина за президент, Всичко беше на майтап, а вие сте умопомрачително глупави, щом се хванахте!"

Разбира се, самото видео се оказа първоаприлска шега, но предизвика лавина от всевъзможни конспиративни теории, които с различна степан на убедителност и достоверност коментират, че

Тръмп всъщност играе роля в някаква сложна политическа пиеса, водейки противоречивата си предизборна кампания. 

В интерес на истината това видео пасна като гащи на дупе на отвореното писмо от бившия вече водач на кандидат-президентската кампания на Трумп, публикувано само два дни преди шоуто на Кимъл. В писмото шефът на кампанията пише, че

Тръмп всъщност никога не е имал намерение да става президент,

но сега, след като осем месеца вече убедително води, е твърде горд за да се откаже. 

Самият Кимъл казва в шоуто, че

това кратко видео ще промени начина, по който американците възприемат политикат аи политиците въобще.

Ето какво казва Доналд Тръмп:

"Преди 9 месеца обявих кандидатурата си за президент на Америка. Това беше едно дълго и много интересно пътуване. Но също така беше и като да съм си поръчал събуждане по телефона - страната ни е напълно разединена!

Затова и изрекох в тази кампнаия най-откачените неща, които можах да измисля. (На това място във видеото са включени кадри от биещи се привърженици на отделните кандидати, както и кадър, в който самият Тръмп вдига ръце, за да се защити от хвърлен по него предмет по време на един от дебатите)... Така че, това постигнах с моята кампнаия, изрекох най-лудите мисли, за които се сещате... Нямах представа, че ще стигна толкова далеч! И няма значение колко съм луд, колко милиона привърженици имам, които ме подкрепят. Мен! Човекът, който водеше ТВ шоуто "Стажантът" и продаваше пържоли.

Но вече стига толкова, достатъчно! Това трябва да спре, и то - да спре веднага!

Вървете и гласувайте за моята приятелка Хилари Клинтън и направете Америка велика отново!",

завършва той. 

И все пак, за да не създаваме и ние излишни конспирации, да поясним: Тръмп все още си е кандидат за президент на САЩ. Според последните проучвания той води с около 10 пункта пред останалите кандидати на Републиканската партия.  

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове