Тръмп направи завой спрямо мюсюлманите

Тръмп направи завой спрямо мюсюлманите - картинка 1

Забраната за влизането им вече е „просто предложение“, докато бъде решен проблемът с тероризма

Доналд Тръмп се отметна от неговото предложение да се забрани на мюсюлманите да влизат в САЩ. В интервю за Fox Radio най-вероятният кандидат за президент на Републиканската партия заяви, че „предложението е временно“, докато проблемът с тероризма не бъде разрешен.

Тръмп коментира и обвиненията срещу него, отправени от новоизбрания кмет на Лондон: "Има радикален ислямски тероризъм по целия свят! Видяхме го в Париж, а също така и в Сан Бернардино. Ако искате го отречете, но аз не мога да си затварям очите, господине“.

Той отправи и предложение към кмета с пакистански произход да отиде до Америка и да се убеди, че ислямизъм има.

"Предполагам че той отрича ислямския тероризъм. Напомня ми на пакистанския президент, които по същия начин отричаше, че е магнат“, отговори Садик Хан в телевизионно интервю на CNN.

„Не приемам теорията на Доналд Тръмп. Възможно е да си мюсюлманин и пак да обичаш Америка“, допълни Кан.

Междувременно стана ясно, че вероятният кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп е обещал да публикува данъчната си декларация, веднага щом приключи финансовата й проверка, предаде ТАСС.

Милиардерът обеща в Туитър, че проверката ще приключи преди изборите. По-рано той заяви в интервю за агенция Асошиейтед прес, че в декларацията му няма нищо особено.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове