Тръмп обвини анархисти за размириците в Минеаполис

Тръмп обвини анархисти за размириците в Минеаполис - картинка 1

Президентът обяви, че няма да позволи на "леви радикални престъпници" да палят американски градове

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди размириците, които избухнаха в реакция на смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест, като обвини леви радикали - анархисти за насилието и се закани да го спре.

 

Смъртта на Джордж Флойд на улиците на Минеаполис е тежка трагедия, но паметта му е опетнена от крайнолеви размирници, грабители и анархисти, заяви президентът в Космическия център "Кенеди" след като наблюдава изстрелването на ракетата "Спейс Екс", предаде Асошиейтед прес.

"Стоя пред вас като приятел и съюзник на всеки американец, търсещ справедливост и мир, и като твърд противник на всеки, който експлоатира тази трагедия, за да граби, мародерства, напада и заплашва. Помирение вместо омраза, правосъдие, а не хаос - това са мисиите на дневен ред", заяви Тръмп. "Моята администрация ще спре насилието на тълпата и ще го спре "от раз", закани се Тръмп.

По думите му няма да позволи на "леви радикални престъпници" да палят американски градове.

 

Според него Антифа - мрежа от групи на крайнолеви политически активисти, често изповядващи войнствен анархизъм, стои зад безредиците и трябва да бъде обявена за терористична организация, предаде ДПА.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове