Тръмп отмени срещата с Ким Чен-ун

Тръмп отмени срещата с Ким Чен-ун - картинка 1

Северна Корея е готова да преговаря със САЩ, въпреки отмяната на събитието

Американският президент Доналд Тръмп отмени планираната среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщава БиБиСи.

Той е взел това решение, заради "огромният гняв и открита враждебност" в последните изявление на Северна Корея, пише news.bg.

Тръмп коментира, че ще бъде "неподходящо" да проведе срещата в Сингапур на 12 юни. В писмо до севрнокорейския лидер Тръмп пише, че много очаква да се срещне с него, но "някой ден".

 

"За съжаление, въз основа на огромния гняв и откритата враждебност, изложени в най-скорошното ви изказване, чувствам, че е неподходящо в този момент да се проведе планираната среща", пише Тръмп.

"Вие говорите за вашите ядрени способности, но нашите са толкова огромни и могъщи, че се моля на Бога, никога да не се използват", допълва той.

Севернокорейският официален представител, който е участвал в дипломатически взаимоотношения със САЩ през последното десетилетие, коментира, че КНДР няма да "проси" за диалог и предупреждава за "ядрена конфронтация", ако дипломацията се провали.

Северна Корея е готова да преговаря със САЩ, въпреки отмяната на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун, предадоха информационните агенции.

Припомняме, вчера Тръмп отмени срещата, която трябваше да се състои на 12 юни в Сингапур, след като севернокорейският заместник-министър на външните работи Чоу Сан Хаи нападна вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, упреквайки го в невежество и глупост.

Днес първият заместник-министър на външните работи на Северна Корея - Ким Ге Гуан, заяви, че властите в Пхенян са отворени за решаване на проблемите.

Той допълва, че правителството определя решението за отмяната на срещата като "извънредно тъжно".

По думите му, Пхенян има готовност да преговаря за решаване на проблемите "по всяко време и във всякакъв формат", предаде "Ройтерс".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове