Тръмп провокира чернокожи протестиращи

Тръмп провокира чернокожи протестиращи - картинка 1

И предизвика пореден скандал на митинг

4/ Митинг на републиканеца Доналд Тръмп във Вирджиния беше неколкократно прекъсван от протестиращи, включително от движението за защита правата на афроамериканците "Животът на черните има значение".

Митингът се състоя в навечерието на т. нар. "Супер вторник", предаде Офнюз.

Фотограф на Time се опита да заснеме извеждането на десетки чернокожи протестиращи от митинга в Радфорд, но бе сграбчен за врата и съборен на земята от агент на американските "Сикрет сървис".

Инцидентът на митинга стана в деня, когато нюйоркският милиардер отхвърли критиките, че по време на интервю за CNN в неделя не е отхвърлил ясно подкрепата за него на бели расистки движения, припомня Reuters.

Тръмп предизвика протестиращите, като извика към един от тях: "Вие от Мексико ли сте?". Те се конфронтираха гневно с него и започна размяна на реплики.

Докато чернокожите протестиращи бяха извеждани от митинга, множеството около тях започна да скандира "Животът на всеки има значение".

Тръмп изчака обстановката да се успокои, преди да каже: "Хора, ще го чуете още веднъж: животът на всеки има значение", след което избухнаха ръкопляскания.

Междувременно потребител на име "Rkordandrdio" в twittter реши да изпробва какво ще се случи, ако замени очите на Тръмп с устата му. Изненадващо е, че промяната е едва забележима и създава нова тенденция в мрежата.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове