Тръмп с 5 победи на Супервторника

Тръмп с 5 победи на Супервторника - картинка 1

Неговият съперник Хилъри Клинтън изгуби битката само в един щат

Милиардерът Доналд Тръмп триумфира във вчерашните първичните избори на Републиканската партия в пет щата от Източното крайбрежие, съобщи АФП, цитиран от "dnes.dir.bg"
 
В Демократическата партия Хилъри Клинтън печели в 4 от петте щата, с което преднината й пред сенатора от Върмонт Бърни Сандърс става решаваща. В поредния „супервторник” той трябва да се задоволи с победа само в Роуд Айлънд.

Резултатите и в двете партии бяха очаквани според социологическите изследвания от последния момент.

AP
Снимка: AP
Тръмп е първи в Мериленд, Пенсилвания, Делауер, Кънектикът и Роуд Айлънд. Преднината му навсякъде е впечатляваща, той изпреварва с до 50-60 процентни пункта другите двама, останали в републиканската надпревара – Тед Круз и Джон Кейсик.

Битката се измества сега към щати, които поначало са по-малко благосклонни към милиардера, отбелязва АФП. Така, след една седмица първични избори ще има в Индиана.

Но що се отнася до петте избора в „супервторника”, контранастъплението на противниците на Тръмп в РП зрелищно се провали, констатира агенцията.

„Смятам се естественият кандидат (за президент от партията) – прогласи снощи напористият милиардер в обширното фоайе на кулата Тръмп в Ню Йорк. – Печеля. Що се отнася до мен, готово е. Ония двамата не могат да печелят.”
/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове