Тръмп срещу Хилари в Ню Йорк

Тръмп срещу Хилари в Ню Йорк - картинка 1

Решаващ предварителен вот за президент на САЩ

Днес нюйоркчани гласуват на решаващи предварителни избори за президент на САЩ, като фаворити за спечелване на вота са основните претенденти на Републиканската партия и Демократическата партия – Доналд Тръмп и Хилари Клинтън респективно, съобщава „Франс прес”.

Последните социологически проучвания показват, че двамата водят убедително пред съперниците си.

Избирателните секции ще отворят врати в 6 часа тази сутрин и ще работят до 21 часа.

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс е ощетен, тъй като само 5,8 милиона регистрирани демократи имат право на глас. Независимите нямат право да участват.

2,7 милиона републиканци ще имат възможност да упражнят правото си на вот.

Трима от кандидатите твърдят, че космополитният град е техен дом: Тръмп, който никога не е живял на друго място, Клинтън, която беше два пъти избрана за американски сенатор в щата и Сандърс, който е израснал в Бруклин.

Бившата първа дама държи 1 790 делегати в сравнение с 1 113 за Сандърс, тъй като е подкрепяна от близо 500 суперделегати. За да спечели номинация на Демократическата партия, един от двамата се нуждае от 2 383 делегати. Битката в Ню Йорк ще е за разпределението на 291 делегати – последният толкова голям щат преди Калифорния.

В Републиканската партия Тръмп се надява да спечели повечето от 95-те делегати в щата. Към момента той води със 743 делегати при необходими 1 237, за да спечели номинацията на партията. Милиардерът е следван от Тед Круз с 543 и Джон Кейсич със 144 делегати.

Според проучванията за Доналд Тръмп ще гласуват 53,1%.

Кандидатът за президентската номинация при републиканците Доналд Тръмп на митинг в Бъфало се обърка, говорейки за атентатите на 11 септември 2001 г. , често споменавани в САЩ като 9/11, съобщава Huffington Post. 

Той разказа, че е бил край Световния търговски център и е видял как работят служителите на полицията и пожарната. Говорейки за атентатите, Тръмп споменава датата 11 юли (7/11). 

„Аз бях там и гледах нашите полицаи и пожарникари, там на 11 юли, там при Световния търговски център, точно след рухването му. И видях най-великите хора, които съм виждал, в действие“, каза Тръмп. 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове