Тръмп уволни съветника си по националната сигурност

Тръмп уволни съветника си по националната сигурност - картинка 1

Тръмп назначи бившия постоянен представител на САЩ в ООН Джон Болтън за свой съветник през април 2018 г.

Президентът на САЩ съобщи в Туитър, че уволнява Джон Болтън от поста съветник по националната сигурност, тъй като не е съгласен с много от неговите действия и препоръки, съобщи Би Би Си.

„Аз информирах Джон Болтън предната вечер, че повече нямаме нужда от неговите услуги в Белия дом. Категорично не съм съгласен с много от предложенията му, както и други служители в моята администрация“, информира Тръмп.
Президентът подчертава, че благодари на Болтън за работата му, а новият съветник ще стане известен през следващата седмица.

Самият Болтън казва, също в Туитър, че е предложил да подаде оставката си в разговор с Доналд Тръмп. Причините за оттеглянето си обаче Болтън не съобщава. Досегашният му заместник Чарлс Каперман ще бъде временно изпълняващ длъжността.

На брифинг, в който трябваше да участва и Болтън, държавният секретар Майк Помпео заяви, че кадровите промени няма да променят външната политика на САЩ. Той посочи, че съветникът по националната сигурност е бил уволнен от президента, но не е подавал сам оставката си.

Тръмп назначи бившия постоянен представител на САЩ в ООН Джон Болтън за свой съветник през април 2018 г. на мястото на Хърбърт Макмастър.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове