Тръмп вече дава отрицателен тест за COVID. Байдън увеличава преднината си

Тръмп вече дава отрицателен тест за COVID. Байдън увеличава преднината си - картинка 1

Президентът не е заразоносител и поднови кампанията си

Американският президент Доналд Тръмп е показал отрицателен резултат за COVID-19 и не е заразоносител, каза неговият лекар, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес, пише БТА.

Д-р Шон Конли заяви в документ, разпространен от Белия дом, че Тръмп е дал отрицателен резултат няколко поредни дни.

Президентският лекар каза, че отрицателните тестове и други клинични и лабораторни данни са го довели до заключението, че Тръмп не е заразоносител.

Съобщението беше направено преди планирано от Тръмп участие в митинг в щата Флорида, с който президентът поднови предизборните си прояви, прекъснати, след като той обяви на 2 октомври, че е дал положителна проба за COVID-19.

 

Добрите новини за президента обаче свръшват доjук. Оказва се, че кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън увеличи преднината си пред Тръмп в щатa Уисконсин и Пенсилвания, които могат да имат решаващо значение за изхода от изборите през ноември, показват проучвания, цитирани от Ройтерс.

Според анкетите на Ройтерс/Ипсос Байдън води пред Тръмп със 7 пункта в двата щата. Преди седмица демократът имаше преднина от 6 пункта в Уисконсин и 5 в Пенсилвания.

Последните социологически данни на Ройтерс/Ипсос в други четири щата, които ще играят важна роля за това кой ще победи на президентските избори на 3 ноември, също показват преднина за Байдън. Във Флорида демократът води с 4 пункта пред републиканеца Тръмп, в Аризона - с 2 пункта, в Мичиган - с 8 пункта, а в Северна Каролина двамата са с изравнени позиции според допитванията.

Байдън проведе предизборна проява в Охайо в опит да разшири своята подкрепа в щат, който е смятан за непосилен за спечелване от демократите, след като Тръмп победи там с голяма разлика на изборите преди четири години, предаде Асошиейтед прес.

 

Бившият вицепрезидент наблегна на икономическо послание и изтъкна своите постижения, а представи Тръмп като президент, който е изоставил избирателите от работническата класа.

"Аз не преценявам хората по размера на банковата им сметка. Вие и аз преценяваме хората по силата на характера им, по тяхната честност, по тяхната смелост", каза Байдън пред работници от автомобилната промишленост в Охайо, като похвали профсъюзите и настоя, че представлява ценностите на работническата класа.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове