Тука има - тука нЕма! Комисия за Русия и Турция...

Цветанов: Може да разпуснем комисията за Турция и Русия

1/Председателят на Комисията, разследваща намесата на Турция и Русия във вътрешната ни политика, ще направи предложение да бъде разпусната. Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Фокус.

„Председателят на Комисията Валентин Радев работи по организацията и реда, по който ще функционира тази комисия.

Той споделя това, което ще предложи на комисията, когато направи първото си заседания - да се прехвърли като възможност за изслушване от Външната комисия и няма да има необходимост от специализирана комисия. Това ще бъде тема, която ще бъде дискутирана от комисията на първото ѝ заседание, което ще бъде проведено по всяка вероятност след празниците“, каза Цветан Цветанов. Той уточни, че се съобразява с това, което Валентин Радев има като разговори със съответните институции и това, което ще предложи на колегите си на първото заседание на Комисията.

Във връзка с острата реакция на премиера за решението за създаване на комисията,

Цветанов заяви, че премиерът винаги е остър. „Иначе как ще управлява един министър-председател, ако не е достатъчно ясен в принципната си позиция“, коментира той.

На въпрос дали са се консултирали с ДПС, Цветанов уточни,че не водят такива разговори по тази тема. „Смятам, че бихме могли да се съобразим с експертното мнение на колегите, които ще бъдат натоварени с тази задача“, заяви той.

По думите на Цветанов може би е трябвало преди това да се направят съответните разговори със съответните институции,

за да може действително да се вземе най-правилното решение. „Тогава имаше определено желание, което беше дискутирано на председателски съвет и оттам се яви тази идея“, каза Цветанов.

Външна комисия с едно заседание може да разгледа въпроса за вмешателството с изслушване на външния министър,

каза Цветанов. Той подчерта, че говори за възможно хипотеза, а не за прекратяване на дейността ѝ, докато не бъде направено съответното официално предложение. „Всяка една от ПГ има своите представители“, добави той.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове