Турция не възнамерява да спира огъня по кюрдите

Турция не възнамерява да спира огъня по кюрдите - картинка 1

Ердоган: "САЩ да изберат на чия страна ще са"

7/ Турция не възнамерява да спре артилерийския огън по кюрдските позиции. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Ройтерс, пише inews.bg

Той отново заяви, че САЩ трябва да решат дали подкрепят неговата страна или кюрдските бойци. В момента бойците се възползват от руските въздушни удари в сирийския район на Алепо и напредват по територията край турската граница. Анкара възприема бойците като част от терористична организация и съюзници на забранената сирийската Партия на демократичния съюз.

„Днес ние може да сме обвързани само с отговор на атака срещу нашата страна, но утре нашата обвързаност може да се разшири, за да можем да отговорим на всяка заплаха. Никой не бива да се съмнява в това. Ще наричаме терористите - терористи. За нас няма добри или лоши терористи. Никой не бива да тества търпението на Турция. Ние няма да позволим формирането на нов Кандил край южната ни граница. “, заяви Ердоган. Той визира планините Кандил в Северен Ирак, където Кюрдската работническа партия ПКК беше базирана.

„Не разбирам САЩ, които уж подкрепят ПДС. Ние сме заедно със САЩ в НАТО. Тоест те да решат кои са техните приятели“, допълни Ердоган.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове