Турция вече няма да спира сирийските бежанци (ВИДЕО)

Турция вече няма да спира сирийските бежанци (ВИДЕО) - картинка 1

Близо милион са очакваните бежанци от Идлиб, където продължават военни действия

Турция вече няма да спира бежанци от Сирия, опитващи се да стигнат до Европа, съобщи Ройтерс, цитирайки висш турски чиновник.

Турската полиция, гранична и брегова охрана са получили заповеди да не спират никого.

Очаква се нова вълна бежанци от провинцията Идлиб, след като турска артилерия обстрелва позициите на сирийската правителствена армия и руски самолети тази седмица. Атаката бе реакция на смъртта на двама турски войници след авиоудар. Днес са били убити още 9 турски войници в Идлиб, твърдят от турска страна.

Близо милион са очакваните бежанци от Идлиб, където продължават военни действия.

 

 

Група мигранти се движи в Северозападна Турция в посока на границата на страната с Гърция, съобщи по-късно днес турската информационна агенция Демирьорен, цитирана от Ройтерс.

Според нея групата мигранти се състои от около 300 души, сред които има жени и деца. Те са се насочили към гръцката граница в района на окръг Одрин около полунощ. В групата има сирийци, иранци и иракчани.

Ройтерс уточнява, че не е успяла да потвърди независимо кои са тези хора и накъде са се насочили.

Гръцкият в. "Катимерини" също се позовава на информацията на Демирьорен и препубликува видеот от нея, на което си вижда група хора да се движат пеша в нощта.

Τурция остава обвързана с текущата си политика по бежанския и мигрантския въпрос, но не е повече в състояние да удържа засиления поток бежанци от Сирия, потвърди Емер Челик, говорител на управляващата Партия на справедливостта и развитието, цитиран от гръцкия в. "Вима".

"Политиката на Турция остава непроменена, но страната не може повече да контролира масовия приток (на бежанци) от Идлиб по границите си", подчерта Челик в ранните утрешни часове днес.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове