Турист и пътешественик - две коренно различни неща

Турист и пътешественик - две коренно различни неща - картинка 1

И двата типа пътуват за удоволствие, но го правят по различен начин

Туристът пътува, за да си прави селфита на известни места, с които след това да се хвали пред приятелите във Facebook. Заклетият пътешественик обикаля света, за да трупа нови впечатления, познанства и спомени, и това му е напълно достатъчно.

Могат да се изредят много съществени разлики между туриста и пътешественика, затова по-добре вижте следващите илюстрации, които най-добре показват отличителните белези на двата типа хора.

Туристът вижда точно определен път, водещ го до целта. От друга страна пътешественикът вижда пътека, пътче или малка кална диря, по която решава да потегли. 

В повечето случаи туристите вървят в групички, дори някои имат и особена маркировка. За пътешественика пътуването е страхотно дори и когато е сам, няма нужда от компания, защото изцяло се слива с атмосферата.

 Туристът следва една определена посока, която смята за правилна. Знае къде трябва да отиде, какво да види там и какво го очаква. Пътешественикът от своя страна не се интересува от обособени пътища - за него завоите не са страшни, нито пък опасните пътища.

 Туристът посещава най-известните и популярни забележителности и се предвижва с помощта на обособен транспорт. Пътешественикът открива нови пътища, не лежи на лаврите на популярното и сам решава кое е интересно. 

Туристът спи в хотели и къщи за гости, дава понякога дори луди пари, обича луксът и удобството. Пътешественикът спи под звездите в палатка, няма копринени завивки и меки възглавници, но вечерта му е в пъти по-запомняща се. 

Почивката на туриста се състои в това да си полегне на мекичък матрак. Пътешественикът от своя страна може да полегне навсякъде, а ако има хамак, това за него е невероятно усещане. 

Багажът на туристът се състои от всякакви джунджурии, джаджи и какво ли още не. Има 3 вида зарядно, батерии, карти, лаптопи и т.н. и т.н. Пътешественикът се задоволява с малко. 1/2 дрешки, раница и хубав фотоапарат, за да запамети спомените завинаги. 

Пътуването на туристът го изтощава до такава степен, че няма търпение да се прибере вкъщи. Пътешественикът дори и по време на път вече планира следващото си пътешествие.

Вие от кои вид сте? :) 

 

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове