Осем турски военни поискаха политическо убежище в Гърция

Осем турски военни поискаха политическо убежище в Гърция - картинка 1

Турция поиска да бъдат екстрадирани. Гръцката армия е в бойна готовност

Невероятен политико-дипломатически трилър, който заплашва да замеси Гърция в събитията, които подкопават Турция след опита за преврат срещу Ердоган се разиграва от 11:45 ч, предаде Newsbg.eu.

Турският военен хеликоптер с 8 души на борда съобщи за повреда и поиска разрешение за кацане в Александруполис. Когато турския хеликоптер се приземи на летището в Александруполисот него излязоха осем души, сред които седем войници и един цивилен.

Турските дезертьори, със стъпване на гръцка земя поискаха политическо убежище. Официалната информация от гръцката полиция гласи: „В 11.50 ч турски военен хеликоптер се приземи на летище Александруполис. На борда му има осем мъже, които бяха задържани и отведени в полицията Александруполис. Арестуваните поискаха политическо убежище. Военният хеликоптер се охранява. “

Турция поиска да бъдат екстрадирани обратно 8-те бунтовника, които кацнаха на летището в Александруполис.

Ситуацията предизвика силно „главоболие“ в гръцкото правителство, тъй като това е въпрос, който изисква деликатно решаване и премиерът е в постоянна връзка с ресорните министерства за намиране на решение.

В пълна готовност са гръцките въоръжени сили, с поглед отправен към развитие на ситуацията в Турция. В този момент министъра на отбраната Панос Каменос пътува към Министерството на отбраната, където ще има извънредно заседание с участието на началника на въоръжените сили.

Кръгове на гръцкото външно министерство съобщават, че гръцките въоръжени сили от ранния следобед в петък, забелязаха повишена мобилност на турските войски в различни региони в Турция. Ръководството на Министерството на отбраната е под пара в Пентагона с непрекъснати срещи. В същото време, към Атина се връща от Монголия външния министър Никос Кодзиас.
/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове