Султан Ердоган пак атакува Путин

Султан Ердоган пак атакува Путин - картинка 1

Анкара срещу Кремъл

Турският президент Реджеп Ердоган отправи нови обвинения срещу руския си колега. Обвиненията са във връзка с конфликта в Нагорни Карабах.

На 4 април избухнаха сражения заради оспорвания между Азербайджан и Армения район Нагорни Карабах, като Азербайджан твърди, че трима азерски войници са били убити в сепаратисткия регион. В същото време арменският президент предупрежди, че военните действия могат да прераснат в пълномащабна война в Южен Кавказ. Боевете би трябвало да са спрели, но всъщност патроните никога не са спирали да летят от двете страни на фронтовата линия.

Нарастването на напрежението, на което светът става свидетел в момента, е най-сериозното след спирането на войната през 1994 година, която отнема живота на над 40 000 души в района Нагорни Карабах.
Според анализатори, заради икономическите интереси на Руската федерация руският президент Владимир Путин ще направи каквото може, за да предотврати пълномащабна война между арменци и азери.

Ердоган изтъкна, че Москва се намесва в сраженията, по същия начин, както се намеси в конфликтите в Украйна и Сирия.

Ердоган отправи обвинения и срещу Армения, че не спазва примирието. Армения винаги се е смятала за близък съюзник на Турция

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове