'Убеден съм, че ще стигна до балотаж. Ако не стане, ще застана зад този, който не е подкрепен от ДПС'

'Убеден съм, че ще стигна до балотаж. Ако не стане, ще застана зад този, който не е подкрепен от ДПС' - картинка 1

Панов коментира решението на Конституционния съд за двойното гражданство на бившия служебен министър Кирил Петков

Убеден съм, че ще стигна до балотаж. Но хипотетично, ако това не се случи, ще застана зад кандидата, който не е подкрепен от ДПС, заяви в предаването „Тази сутрин“ на bTV кандидат-президентът Лозан Панов. Той бе издигнат от Инициативен комитет около "Правосъдие за всеки" и подкрепен от „Демократична България“.

Панов коментира решението на Конституционния съд за двойното гражданство на бившия служебен министър Кирил Петков:

„На този етап трудно можем а преценим дали бившият министър на икономиката е действал в заблуда, неглижирал е закона или е имал лоши съветници. Въпросът е дали правните последици могат да бъдат предотвратени. Не мисля, че е формален актът на президента, с който назначава министрите в служебния кабинет."

Според Панов президентът Румен Радев не е юрист и няма поглед върху правните последици, но е трябвало да направи проверка: 

„При назначаването на главния прокурор, във Висшия съдебен съвет имаше дебат за интегритета на главния прокурор и дали той има необходимите познания. Този дебат доведе до изводи, че той няма необходимите качества. Президентът не направи проверка и тогава."

Панов каза още, че през лятото вече е имало данни за двойното гражданство на Петков, но Радев не е предприел никакви действия. Според него нарушението на Конституцията е основание за импийчмънт. 

Относно противоепидемичните мерки, Панов коментира, че зеленият сертификат не нарушава гражданските права. Той застана твърдо зад ваксините и допълни, че се е имунизирал срещу COVID-19 през април.

Той уточни, че ако е бил в „обувките на Радев“, е щял да настоява за по-стриктни мерки, но застава срещу националния локдаун. Панов разкритикува и онлайн обучението при най-малките ученици.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове