Убийствената „любов“ на футболните фенове

Убийствената „любов“ на футболните фенове - картинка 1

Бой между футболни агитки провали хокеен мач. Зимният дворец е изпотрошен

4/ Иска ми се да пиша за нещо положително, за това как родните фенове отиват спокойно на спортна среща, наслаждават й се, вълнуват се от резултата, тръгват си спокойно, едни се ядосат за загубата, други пък отиват да празнуват победата. Уви, това в България не може да се случи и за пореден път екстремистките ни запалянковци го доказаха.

На колко места прочетохте за ексцесиите между футболните фенове на Левски и ЦСКА, случили се в понеделник в Зимния дворец в Столицата. Футболните хулигани буквално са щурмували залата, където се провежда не футболен мач, а хокейна среща между отборите на ЦСКА и Славия. Дворецът е изпотрошен, все още личат петната от кръв по леда.

Мили ми отвратителни фенчета, смятате ли за нормално да хвърлите бомба в тълпа от хора? Смятате ли за нормално да сте до толкова озлобени, че да не се интересувате какво причинявате? Не видяхте ли, че в тълпата има малки деца, доведени да гледат как бащите им играят? Не Ви ли е срам да сте такива изроди?

Щурмувате залата все едно вътре има наркокартел. Докато биете наред, децата пищят и плачат. Маскирани сте. Скрили сте си лицата. Вие не сте никакви фенове, Вие сте едни същества, изпитващи само омраза. Вие не обичате отборите си, не ги браните, напротив - само ги теглите надолу в тинята. Вие сте тинята, Вие я създавате.

Грам не ме интересува какви запалянковци сте. Интересува ме, че начинът Ви на живот и цялото Ви поведение са изпълнени и пропити с низост и насилие. С насилие и мишкарство не доказвате, че сте мъже. Колкото и да се тупате в гърдите, че сте такива и вечер налагате жените си, псувате родителите си и тормозите децата си, Вие не се доближавате и грам до определението за мъж. По-скоро сте безмозъчни индивиди, които заемат излишно пространство. Вгорчават живота на нормалните хора и плашат децата им до смърт. Не се нуждаем от Вас, имигрирайте, станете част от екстремистки групировки, там ще имате вероятно някакво бъдеще. В крайна сметка ще ни избавите от подлото си съществуване. Съществуване, защото Вашето не е живот. Не се радвате на красивото, не се радвате на малките победи. Вие съществувате само и единствено, за да вредите на околните.

С какво показахте, че сте мъже? С боксове, тръби и ножове ли? Удряте без да Ви интересува кой стои пред Вас. Чупите металните тръби в гърбовете на хората. Това ли е любовта Ви към скъпите отбори? По такъв ли начин успявате да я изразите? По-страшни сте и от чумна бактерия през Средновековието. Длъжен съм да уточня, че сте много далеч от средновековното развитие и мислене, близко сте до примитивизъм, но и него не успявате да достигнете.

Свидетели разказват, че едно от момчетата, които сте пребили, е било трудно за обрисуване. Кои сте? Защо се скрихте зад черните маски? Или просто така е по-лесно да изпълзите от дупките си? Срам ли Ви е, че налагахте бащи пред очите  на невръстните им деца? Не Ви е? А би трябвало.

Друг свидетел разказа пред No-Comment, че озверелите ултраси на Левски са почернили цялото мероприятие. Нахвърлили са се "върху жените, децата, всички, които са мърдали", крещейки "Айде, бе, мишки, защо бягате". Феновете на ЦСКА не са подготвени за такъв сблъсък и използват седалки и пожарогасители, за да се защитят от атаката. Ултрасите хвърляли бомби, за да може да объркат тълпата и да бият наред. Свидетелят е ударен с метална тръба в гърба. Случайно минала патрулка. Един от полицаите е извадил пистолет и е стрелял. Фенчетата се разпръснали, но един от тях е хванат от полицията. Агитката се връща да измъкне задържания. "Полицията се изплаши и просто го пусна", добави той

Брутално грозен завършек на хубава хокейна среща. Помрачили сте не само атмосферата в залата, а и съзнанието на невинните малчугани. На Ваше място бих се показал публично, бих се разкаял. Притеснявате се, че тълпата ще Ви разкъса? Заслужавате го. Нормалните хора няма как да бъдат на Вашето място, защото те се борят да осигурят по-светло бъдеще на семействата си. Не се вълнуват от подобно плазмодично житие. Вие сте загубили не само един пореден мач, а и цялата битка в живота. Тъжно е. Човешките отношения са Ви чужди и вероятно никога няма да се докоснете до чистата страна на битието. Вместо това култивирате беззаконие и терор.

Плиткоумието Ви не среща граници. Не правите елементарна разлика между спортни срещи, не се замисляте какво причинявате. Ще кажете „Така е  в БГ“. Скъпи читатели, не бива да се примиряваме с подобни гнусни прояви. Следва тези плазмодии да бъдат намерени и да си понесат нужното. Дали ще ги намерят потърпевшите или родната полиция, която очевидно никого не пази, няма голямо значение. Важното е да има възмездие и да ги изкарат от маските, както сметнат за необходимо!

За Вас екстремисти - не сте сърцати фенове, нека всички разберат каква подла пасмина сте. Нека Ви заплюят в лицата. Не носите знамето на промяната, а на мерзостта, цинизма и безправието!

Откраднахте нещо твърде скъпо за всеки родител- усмивките на децата им!

***

Снимки: www.peopleofsofia.com

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове