Учени разкриха тайната на изчезващите чорапи

Учени разкриха тайната на изчезващите чорапи - картинка 1

Еврика! Не е духчето Доби!

Британски учени разгадаха тайната на изчезващия втори чорап и съставиха формула за вероятността на неговото изчезване, предаде The Daily Mail.


Групата изследователи, сред които е имало психолог и статистик, по молба на компанията „Самсунг“ изясниха къде изчезва вторият чорап. По време на изследването са били разпитани 2 хил. души за техните битови привички и детайлите за това как перат бельото си. В резултат на проведената работа учените изясняват, че изчезването на чорапа е свързано със състава на бельото, зареждано в пералнята. Те са съставили формула за вероятността втория чорап да изчезне, гласяща (L (p x f) + C (t x s)) — (P x A).


“L“ е обемът на прането, умножен по броя на членовете на семейството „р“ и честотата на прането „f“. „С“ е сложността на прането, умножено по количеството видове бельо „t“, умножено по количеството изпрани чорапи „s“. „Р“ е удоволствието от задължението, умножено по проверката на прането „А“. „Р“ се измерва по петобална система“.


Според изчислената формула, вероятността от загубата на втория чорап правопропорционална с обема и честотата на пранетата.
Авторите на изследването опровергаха шеговитата теория на астрофизика Стивън Хогинг, предполагащ, че чорапите изчезват в черни дупки. Според учените чорапите най-често се промушват сред уплътнението на пералнята или не се обединяват с „партньора си“.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове