Учените са категорични: Кучето ви определено разбира какво му казвате

Учените са категорични: Кучето ви определено разбира какво му казвате - картинка 1
a_ok.png

И без да ни го доказват го знаем

Когато говорим на кучетo си, ние обикновено използваме тон, запазен за малките бебета, пише изданието Pure Wow.  Макар да звучим твърде мелодично и вероятно глуповато, все пак се обръщаме към четириногите си приятели по този начин. 

Според ново изследване, кучетата действително разбират повече, отколкото си мислим.

Проучване, направено от изследователи от университета Eотвос Лоранд в Будапеща, доказва че кучетата могат да разпознават лексиката и интонацията на човешката реч. Те обработват смисъла на това, което казваме, на базата на думите, които използваме и интонацията, с която говорим.

Оказва се, че кучетата, подобно на хората, използват различни дялове на мозъка, за да разберат думите и тона, и след това да комбинират информацията и да намерят смисъл.

Не е изненадващо тогава, че проучването установява, че кучетата реагират най-добре, когато положителните думи се казват в гореспоменатия преувеличено положителен тон и разбират, щом негативни думи са изричани с лъжливо положителен тон. 

Така че следващия път, когато попитате: "Кой е добро момче?", се уверете, че това звучи искрено, защото наистина не може да си позволите да загубите доверието на малкия приятел.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове